Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

3

Наивен

Firstlook: The Player

Най-накрая да попадна на нещо ново на Филип Уинчестър (не, не е загубеният брат на Дийн и Сам), който харесах веднага от сериала Crusoe преди години. Е, в The Player го виждаме в тотално друга светлина.

Запознайте се с Алекс Кейн (в ролята Уинчестър) – консултант по сигурността в Лас Вегас. Той е бивш командос и дълги години е работил за ФБР. Той е избран да бъде следващият Играч. Огромна огранизация, която може да предвижда престъпленията, прави облози за една от двете страни. Тоест имаме един играч (в случая Алекс), който се изправя срещу злодей, който ще опита да отвлече някого, например. Богаташите залагат на някой от тях двамата и залозите се обработват от „шеф казино“, който тук е изигран от не кой да е, а от Уесли Снайпс. Играчът има помощник – красивата Касандра, която има различни заложби и е истински технически гений. Точка.

С толкова малко думи може да се обясни сюжета на пилотния епизод на The Player и, предполагам, изобщо на целия сезон. Виждаме и проблемите на Алекс и това как губи любимата си, което се явява клишираната мотивация, тласкаща го да се включи във всичко това. Единственото хубаво в случая е Уинчестър, всичко друго изглежда доста посредствено и изобщо не може да ме грабне. Person of Interest гради идеята за машината, която предсказва престъпленията няколко сезона, а тук подобна информация е сведена до секунди и изглежда адски наивно. Още от първия кадър се започва с каскадите и хилядите изстреляни куршуми, но всичко това стои изстъркано и направено по калпав начин.

В някои моменти The Player ми напомни на Las Vegas, но там поне имаше забавни моменти и беше разтоварващо направено, докато тук всичко ти минава просто така пред очите и изобщо не ти пука за никой от героите. Предполагам, че в бъдещите епизоди ще разгърнат идеята за тази организация и за мистерията около смъртта на жената на Алекс, но мен ме загубиха като зрител и няма да видя какво биха си изсмукали от пръстите сценаристите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 + 16 =