Летният тв сезон приключи наскоро. Кое обаче (не) си заслужаваше през изминалия сезон.

Първата част от поредицата може да прочетете тук, втората – тук, третата – тук, четвъртата – тук, петата – тук, шестата – тук, седмата – тук, а осмата – тук.

Murder in the First (2-ри сезон, нямам представа каква е съдбата му) – Сякаш си взеха поуки от първия сезон и този беше още по-добър. Беше изпълнен с интересни случаи и всичко беше заплетено доста добре. Актьорите с всеки нов епизод се сработват по-добре и по-добре. Има я химията и им се получават нещата. Единственото, което ме издразни, бяха финалните 10 минути, в които като на идиот ти обясняват половината неща, които за момента са били въпросителни. Да, сцената не беше лоша, но тъпо ми стоеше този „хипотетичен“ диалог. Но всичко друго беше доста добре и с кеф бих гледал още епизоди.

Defiance (3-ти сезон, нямам представа каква е съдбата му) – Спойлери бол ще има. Най-добрият сезон на сериала! Видяхме стари кадри преди нашествието (спомени на Нолан), разбрахме немалко подробности за самото нашествие и най-накрая видяхме космически кораби и пътуване в Космоса (дори и за кратко)… На един дъх може да се изгледа сезона – много умело завъртяха нещата още от самото начало на сезона и до края си имаше напрежение и им се получи убийствено добър сезон. Омек расата беше намесена по чудесен начин и като изключим леки недомислици в това колко силен е Т‘евгин и че беше убит по елементарен начин, докато Киндзи претърпя какви ли не поражения, но някак си устояваше… Всичко друго беше добре измислено и интересно. Надявам се да намесят и други раси. Вече е факт пътуването в Космоса, тъй че ни очакват нови интересни епизоди. Дано и SyFy мислят така и да бъде подновен за 4-ти сезон.

Dark Matter (нов, нямам представа каква е съдбата му) – Най-накрая нещо фантастично, което да ме грабне и с интерес да си чакам всяка седмица за нов епизод. Навремето изгледах Старгейт поредицата на един дъх всичко, което беше излезнало. Мисля, че беше към 9-ти сезон на оригиналния и оттам изгледах всичко – и Атлантис, и Вселена. Любима поредица! Странно или не, точно в този проект видях доста познати неща и самата обстановка и дух на Старгейт вселената бяха на лице тук. А пък и да видя Дейвид Хюит (Родни Маккей в Stargate Atlanstis) си беше истинско удоволствие. Изобщо личи се, че са замесени продуцентите и основни двигатели на култовата поредица. Всеки един епизод ми хареса и нямам нито една забележка. Да, определено не разполагат с грандиозен бюджет, но се вижда, че са създали интересен сценарий и това гарнирано с приятни и недразнещи актьори. Кеф! Дано получи нов сезон и да видим още епизоди!

The Whispers (нов, нямам представа каква е съдбата му) – Цялостната идея беше оригинално измислена, добре ни представиха образите и се получи сносен сезон. Но все пак имаше немалко недомислици и в един момент леко доскуча. За съжаление, видяхме и изключително глупави действия на главните герои, които бяха ненормално дразнещи. Все пак създателите на сериала успяха да представят нашествие на извънземни по един различен начин и затова заслужават адмирации. Напълно възможно е и да не получи нови епизоди, но ако получи, съм убеден, че новите епизоди ще бъдат по-добри и ще задълбаят в историята на тези създания. Не съжалявам, че го гледах, но като че ли не бих го препоръчал. И едно финално нещо – от години дадено хлапе в сериал не ме дразнело толкова, колкото Минкс… Безумно дразнещо хлапе!

The Last Ship (2-ри сезон, подновен) – Първият сезон беше интересен и кадърно направен, но вторият просто смаза! Всяко едно епизодче беше направено по чуден начин! Рядко се случва вторият сезон на дадено нещо да е още по-добър, доста при това, от дебюта. Историята беше добре измислена, логичните неща продължиха да се случват и имаше доста интересни и въздействащи сцени. Очакваше се някакъв катаклизъм във финалния епизод, но сякаш леко (поне сега изглежда така, с новите епизоди ще видим дали наистина е така) ненужно ми се стори това с финалната сцена. Отдавна не се беше случвало да имаме толкова весел и положителен финал и… бум. Излишно е да споменавам, че с кеф ще си гледам новите епизоди. Страхотно сериалче!

Scream (нов, подновен) – Всички знаем поредицата от 90-те. Тук може да видите впечатленията ми от пилотния епизод. Е, останах леко разочарован и истински изненадан от себе си, че успях да ги изгледам и 10-те епизода. Явно любопитството за това кой е убиецът надделя и се поддадох. Не съм безкрайно доволен от крайния резултат, дори напротив – някак си скучно им се получи финалът. Дори в някои моменти в тези 10 епизода случващото се на екрана граничеше с пародия и дори и да е желан ефект, не беше сполучливо. Естествено, MTV (почти) веднага го подновиха и ще има нови епизоди, но аз няма да бъда от зрителите, които ще си чакат всяка седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + 16 =