Grandfathered

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

4.3

Много зле

Firstlook: Grandfathered

Гледали ли сте филм или сериал, в който някой неподозиращ мъж научава, че има дете? Гледали сте, разбира се, защото тази тема се изчерпа още през 1999. Схемата е ясна – най-неподходящият баща се оказва със син/дъщеря/деца до себе си. Плодът на слабините му може да бъде а) невръстно дете, което коренно променя навиците му, без значение дали е мърльо или работохолик, или б) младеж, който има коренно различен характер от баща си и начините им на живот влизат в конфликт.

Grandfathered дори не се опитва да излезе от шаблона. Разликата е, че сега случаи а) и б) са обединени – порасналият недодялан син, случаен резултат от единствената истинска любов на работохолика плейбой, има малко дете, което новонаучилият дядо трябва да гледа, застрашавайки успешната си кариера.

В ролята на дядото е Джон Стамос (The New Normal, Glee, Спешно отделение), неговият син е Джош Пек (The Mindy Project), а майката (несполучливата голяма любов на дядото) е Пейджит Брюстър (Community, Criminal Minds).

Първият епизод на Grandfathered беше ужасяващо претрупан, очевидно създателите искаха от самото начало да покажат какво трябва публиката да очаква. За 20 минути бяхме запознати с всички герои, с предисторията, с особеностите на характерите. Видяхме бебегрижовските приключения на дядото, който разхождаше бебето, сменяше памперси (вярно, на грешното дете, но все пак) и получи много сладка целувка от внучката си. Видяхме и младежките грижи на бащата, безработен и без гадже, който заряза бебето на отскоро появилия се дядо (почти непознат мъж!), за да го заведе той на работното си място и то да предизвика комични неприятности за всички.

В някаква степен Grandfathered изглежда е опит за нов Raising Hope, но далеч по-незабавен и неоригинален. Истината е, че нямаше и едно нещо, което дори малко да ме провокира да поискам да видя и втория епизод. По всяка вероятност този сериал ще приключи съвсем скоро, защото и най-непретенциозният зрител вече се е наситил с подобни филми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − seven =