Новият американски телевизионен сезон вече стартира с пълна пара и е време да споделя наблюденията си за това кой от новите сериали има реални шансове за поръчка за нов сезон и с кой ще се сбогуваме още преди да ни е показал потенциала си.

Life in Pieces, CBS
Свидетели сме на това как в последно време CBS определено е в “голямо търсене” на нов сериал, който да прикове вниманието на американския зрител. След като през изминалия сезон телевизията опита да наложи редица комедии, голяма част от които не се радваха на особен интерес, преди дни стартира Life in Pieces. Новата комедия, която силно наподобява Modern Family на ABC, получи най–добрия възможен слот – понеделник след The Big Bang Theory. Въпреки добрия времеви интервал, в който се излъчва, за момента Life in Pieces не показва особено голям шанс да се завърне и през 2016. Комедията стартира с рейтинг от 2,6 в 18-49, а още във втората седмица този рейтинг падна до 1,9 (-26%). Макар че в момента сериалът има реални шансове за подновяване, подозирам, че през следващите няколко седмици рейтингът ще продължи да пада и има голяма вероятност сериалът да завърши с етикет “прекратен”.
Шанс за подновяване: 55% (както казах, все още има шанс за втори сезон)

Minority Report, FOX
Въпреки че Minority Report беше един от най–очакваните сериали на FOX през новия сезон, той стартира с крайно незадоволителния рейтинг от 1,1 (18-49). Като се има предвид, че сериалът претърпя още по–голям спад през втората седмица на излъчването си, няма нужда да говорим за подновяване, а за това дали изобщо Minority Report ще успее да излъчи всичките заснети досега епизоди.

Blindspot, NBC
Най–рейтинговият нов сериал от всичките “големи” американски телевизии.
Шанс за подновяване: 85%

The Muppets, ABC
Ако пишех тази статия преди седмица, щях да ви кажа, че The Muppets e сериал с над 75% шанс за нов сезон. Сега обаче, след като още във втория си епизод комедията загуби 0.8 от рейтинга си в 18-49 и близо 3.5 млн зрители, мисля, че е много възможно Мис Пиги и компания да не получат така желаното подновяване.
Шанс за подновяване: 50%

Scream Queens, FOX
Като говорим за един от най–чаканите нови сериали за сезона. Да, Scream Queens. Очакванията за новото шоу на Раян Мърфи бяха повече от грандиозни и все пак числата, които отчете премиерата, бяха далеч от думата “грандиозност” във всяка нейна форма (1.7/18-49/). Като към това добавим и факта, че сериалът спадна до 1,4 през втората седмица на излъчването си, съм убеден, че Scream Queens e далеч от предварителните очаквания на FOX. И все пак шоуто на Мърфи и компания си остава третото най–рейтингово на Фокс за 2015-16 и за момента има някакви шансове за втори сезон.
Шанс за подновяване: 47%

Limitless, CBS
Limitless стартира с рейтинг от 1,87 в 18-49 и въпреки че този рейтинг определено не беше много добър, не беше и лош. Като към това добавим и факта, че сериалът успя да “дръпне” през втората си седмица (1.94 в 18-49), бих казал, че реални шансове за нов сезон има.
Шанс за подновяване: 55%

Grandfathered & The Grinder, FOX
Реших да коментирам двете нови заглавия на FOX заедно, защото е факт, че те са с абсолютно сходен рейтинг (1.5). Въпреки че се базирам само на премиерните епизоди, смятам, че ако двата сериала успеят да се задържат около този си рейтинг (+/- 0.1-0.3) имат реален шанс за получаване на нов сезон, имайки предвид ситуацията, в която телевизията се намира в момента.
Шанс за подновяване: 50% (само премиерни числа)

 1. Nicolay

  Смятам, че тези „велики“ продуценти, на тези велики телевизии трябва да седнат и да измислят нещо ново, с нов сюжет и нова идея, а не да повтарят вече излъченото с леки козметични промени. Затова и зрителя не харесва уж толкова новите сериали, защото косвено, вече е видял тази идея.
  Аз този сезон съм фен на Quantico: ново и свежо, както и Empire, който е адски хитов в САЩ, но не и в България

 2. inferno

  За Heroes:Reborn ще пиша във втората или третата част на статиите 🙂

 3. Redoven

  И Бил Маер си направи шега с Blindspot. Явно наистина има успех.
  Нищо не казахте за Heroes Reborn – Все едно гледаш 5ти сезон на Heroes. Хем не става, хем се чувствам длъжен да го изгледам. За какво ни мъчат, не знам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen + 14 =