Адът идва в Сторибрук

В емоционалния зимен финал на Once Upon a Time от началото на декември миналата година любимите ни приказни герои се отправиха на ново вълнуващо приключение, този път в Подземния свят, откъдето ще се опитат да върнат Капитан Кук. Фантастичният сериал се завръща на 6 март, а междувременно в Интернет ни заливат със спойлери за предстоящите епизоди и интересни теории, които вероятно сте любопитни да узнаете.

Първо и най-важно, епизод 5х12 се оказва юбилеен – номер 100 от началото на сериала, който носи името „Souls of the Departed“ („Душите на покойните“). Продуцентите обещават, че той ще бъде грандиозен и ще се появят много герои от миналото. Това става възможно именно заради Подземния свят, който е населяван от мъртвите, включително Кора (майката на Реджина), Питър Пан, Злобара (Cruella). Но там са не само злодеите. Отново ще видим Мила, бившата жена на Румпел, Сляпата вещица (от приказката за Хензел и Гретел), Сидни Глас (Магическото огледало), бащата на Реджина – Хенри, както и Руби (Червената шапчица), а феновете  се надяват и на завръщането на Нийл. Ще се появят и нови персонажи, този път свързани със старогръцката митология – Хадес и Херкулес. Очаква се централно място в ретроспекциите да заема миналото на Бел.

Както стe разбрали от изминалите епизоди, да се отървеш от Лукавата вещица въобще не е лесно. Въпреки че тя бе засмукана от торнадо, създадено от Реджина с тази цел, снимки от снимачната площадка на сериала показват, че тя също е в Подземния свят, и дори има общи сцени с Хадес. Името на епизод 5х18 „Ruby Slippers“ („Рубинени пантофки“) подсказва за евентуална повторна поява на Дороти Гейл (от „Магьосникът от Оз“).

Други вече известни имена на епизоди са: 5х13 – „Labor of Love“ („Работа с любов“), 5х14 – „Devil’s Due“ („Дължимото на де Мон“), 5х15 – „The Brothers Jones“ („Братята Джоунс“), 5х16 – „Our Decay“ („Нашият разпад“), 5х17 – „Her Handsome Hero“ („Нейният красив герой“).

Приказката продължава за актьорите Джинифър Гудуин и Джош Далас, чиято любов пламна по време на снимките на „Имало едно време“ и се пренесе в реалния живот – те очакват второто си дете да се появи на бял свят.

Президентът на „ABC Entertainment Group“ Пол Лий казва в интервю, че сериалът има „дълго и ярко бъдеще“. Това със сигурност дава надежди на феновете за създаването на шести сезон.

 1. Redoven

  При този сериал паузата си е направо друг сезон, но все пак е направен много добре. Главната история е добра.
  Мислех, че следя сериала, но едно нещо не ми е ясно. Как така „Червената шапчица“ е умряла и кога? Някои фенове искали да видят Нийл. Е, аз не съм от тях. Искам да виждам по-често Пинокио и Руби ( ако е жива де 😀 )
  Ема Суон (актрисата) не ми беше приятна. Не ми хареса от „How I met your mother“. Това чувство мина доста бързо.

  • Mako

   Не са давали да умре, така че или ще се появи отново в ретроспекции, или ще попадне в Подземния свят по друг „магически“ начин (както и Зелена, тя също е жива). За Пинокио нищо не се знае, а Нийл почти със сигурност ще се завърне.
   Създателите казват, че предстоящите епизоди до голяма степен ще приличат на първи сезон, като героите ще се опитат да отговорят на въпроса: „Възможно ли е обитателите на Подземния свят също да получат своя щастлив край?“.

   • Redoven

    За Пинокио просто ми се иска, силно се съмнявам, че ще го върнат. В първия сезон имаше доста голяма роля. След това участваше само като гост за някой друг епизод, но във всеки сезон се появяваше. За Сидни се вълнувам и го очаквам с нетърпение. За миналия сезон най-доброто за мен беше Круела S04E19 невероятна беше. Тоя сезон ми беше малко муден, но си заслужаваше. Като верни фенове на сериала имахме нужда от подобен сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × 3 =