lucifer

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

6.6

Клиширан, но готин

Firstlook: Lucifer

Вече нямам спомен за колко сериали са по познатата формула с шантавия консултант и детектив. Но най-важното е, че се появяват такива нови проекти, които да те накарат да ги загледаш и дори да си ги следиш въпреки тази клиширана система. Такъв е случаят с новия сериал на FOX Lucifer.

Историята в Lucifer, както подсказва името, се завърта около принца на мрака и господар на Ада – падналия архангел Луцифер. Той е уморен от властването на Ада и си е взел почивка. Пренесъл се е в града на ангелите Лос Анджелис и е отворил нощен клуб. Така се стичат нещата, че той се сблъсква с детектив Клои Денсър. И оттам виждаме как те заедно разкриват дадено престъпление, което за пилотен епизод беше готино измислено и сполучливо.

Най-хубавото в клиширания сериал Lucifer е Том Елис (Rush), който, подобно на образа си доктор Ръш, и тук прави един забавен, арогантен и изключително интересен образ. Перфектен избор за главен герой и това реално е нещото, което ще ме накара да гледам още епизоди. Той е безсмъртен и може да въздейства на хората и да ги кара да си кажат най-съкровените мрачни желания.

Предполагам, че Lucifer ще бъде структуриран по следния начин – разкриване на конкретни случаи и леки вметвания за основна идея. Тази основна идея би била свързана с мистериозния архангел Amenadiel (нямам идея как би се казвал на български), който желае Луцифер да се завърне в Ада. Друг мистериозен елемент е това, че Луцифер не успява да използва своите способности върху Клои.

Актьорският състав в Lucifer е убийствено добър. Клои е изиграна от страшно красивата Лорън Герман (Hawaii 5-0), а пък Аменадиел е Д. Б. Уудсайд (Suits). Лесли Ан Брант (The Librarians) влиза в ролята на Мазикийн – най-довереният човек на Луцифер.

Освен клиширания случай, видяхме и доста готини сцени. Дали тази с дъщерята на Клои, или пък появата на Луцифер на сватбата. Това и показва, че освен на клиширана формула, ще станем свидетели и на един забавен сериал с един брутално добър образ. И да, прилики със Sleepy Hollow, The Mentalist, Bones и най-вече Castle и Forever са неизбежни. Образът на Елис е микс точно от Касъл и Хенри.

Определено ще се следи и съм убеден, че ще ми харесат бъдещите епизоди.

 1. Кристиан

  Как така чак януари вече е изленала 1 серия от втори сезон !!!

 2. Ивелина

  Здравейте,наистина ли премиерата на Луцифер сезон 2 ще бъде на 23.01.2017. 🙂

  • Dagodfather

   Не е обявена официална дата, но вероятно ще бъде отново през януари.

 3. efd

  На мен лично не ми хареса особено…. всички около мен бяха „гледай го“, „уникален е“, „the best просто“….изобщо не ме грабна. Съгласен съм за доста неща иначе от ревюто

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × 1 =