Legends of Tomorrow

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

6.6

Развлекателен

Firstlook: Legends of Tomorrow

След успеха на Arrow и The Flash телевизионният канал The CW дава началото на нов сериал от комиксовата вселена на DC Comics. В Legends of Tomorrow ще видим някои познатите лица от гореспоменатите сериали.

Действието в пилотния епизод на Legends of Tomorrow се развива в Лондон през 2166 г. Наблюдаваме среща на Господарите на времето, на която капитан Рип Хънтър иска кораб, за да промени времевата линия. Причина за това са нападенията на безсмъртния Вандал Савидж, който е на път да завладее цялата планета. За целта Хънтър се връща в 2016 г. за да събере нужният му екип за мисията – Рей Палмър a.k.a. Атом, Сара Ланс, Джеферсън Джаксън и професор Мартин Стайн, Кендра Сандърс и Картър Хол (мъжа и жената Ястреб), Ленард Снарт и Мик Рори. Задачата им е да не допуснат Савидж да завладее света. За да привлече всички към каузата Хънтър им показва как изглежда бъдещето в пламъци. Въпреки разногласията между някои от тях, в крайна сметка всички се качват на борда на кораба на капитан Рип и поемат на тази мисия във времето. Елитният екип се състои от двама физици, единият от които със супер костюм, двама престъпници, бивш член на Лигата на убийците и двама полубогове. Като за начало на трудната им задача те се връщат в 1975 г., за да се срещнат с професор Алдус Бордман. Там научаваме историята на злия Вандал Савидж, който е египетски жрец влюбен в жрицата, която в настоящия момент е под името Кендра Сандърс. Тя от своя страна е обичала принц Куфу (прероденият Картър Хол). Савидж ги убива и моли бог Хорус да ги прокълне във вечността. Жрицата от своя страна също се моли на бог Хорус за защита. Тогава и тримата са били изложени на радиация от метеорит по това време и споделят еднаква сила. Всеки път когато Савидж ги убие поглъща тяхната сила, но те отново и отново се прераждат. Това се е повтаряло 206 пъти през хилядолетията.

Ще видим дали добре познатият сценарий на група герои, които ще спасяват света от могъщ безсмъртен злодей ще донесе желания успех на Legends of Tomorrow. Въпреки големия интерес от страна на феновете за комиксови екранизации, това не е гаранция за успех, защото те също така са много взискателни към пресъздаването на комиксовите вселени.

Още в началото сюжетът на е интересен и изпълнен с обрати. Legends of Tomorrow е развлекателен и разпускащ заради пътуванията във времето и приключенията. Има я вечната битка между доброто и злото, подкрепена от добри ефекти и убедителна актьорска игра. Актьорите са познати на зрителите от други сериали. На мен лично ми правят силно впечатление играта на Уентуърт Милър и Доминик Пърсел (познати от Prison Break) – преди бяха невинни попаднали в затвора сред престъпници, а сега са престъпници попаднали сред герои. Те обаче несъмнено се справят страхотно и в двете си превъплъщения.

автор: Nymeria

  1. Redoven

    Сори, но братята Скофийлд, умрялата от Ароу и не се сещам още кои – не ме кефят нещо. Професора е готин – прилича на Бърни Сандърс 😀 Като цяло CW сериалите взеха да не ми допадат. Май гледам само The Flash. ни вампири, ни оригинални. Ароу отказах преди време. Не не и не. или 11 сезон на Supernatural …

  2. Иван

    Добър сериал. Първият сезона се върти около Вандал Савидж. Дано вторият сезон да има друг злодей.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − 2 =