The Catch

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

5.6

Претрупан

Firstlook: The Catch

Достатъчно е човек да види интересната, но опростена история с неочаквани (и понякога нелогични) обрати, ярките цветове и красивите хора, за да разбере, че гледа сериал на ABC.

Новият сериал The Catch поставя ясни граници на това, което можем да очакваме – състезание между екип елитни частни детективи и банда гениални измамници, които се опитват да оберат клиентите им, като всичко това се развива на фона на невъзможната любов между двамата главни герои от двете групи.

Епизодът започва с опит за кражба на ценна картина от добре охраняван музей, но произведението на изкуството е спасено от Алис (Мирей Енос, The Killing), която слага белезниците на крадеца и оставя на полицията да го отведе.

Веднага след това отиваме в офиса на Алис, където очевидно всички се вълнуват само от нейния личен живот (на няколко места в епизода колегите ѝ прекъсват важните за работата им неща, за да я попитат какво ѝ е и да слушат за семейните ѝ проблеми, след което да ѝ дават съвети).

Оказва се, че екипът е по следите на мистериозен измамник, когото наричат господин Х. Едва 5 минути след началото на сериала вече знаем с какво се занимават главните герои и виждаме втора акция, но този път тя е неуспешна и господин Х. се измъква.

Алис се прибира вкъщи, при годеника си, и когато той излиза от банята се оказва, че точно той е господин Х., криещ се под носа на жената, която го издирва.

Господин Х. е Кростофър Хол (Питър Краус, Six Feet Under) и цялата му връзка с Алис е била измама, за да я обере и да открадне личната информация на клиентите ѝ. Той е нещо като престъпната версия на Мартин Одъм от Легенди – има много фалшиви самоличности и се представя за десетки различни хора. Но докато е бил в ролята на годеника на Алис наистина се е влюбил в нея.

Сега вече престъпниците имат ценна информация, чрез която могат да навредят на клиентите на Алис, а тя скрива това от тях, за да не се откажат от услугите ѝ, което е незаконно. Хората на Алис обаче имат нещо, което не са имали преди – знаят как изглежда господин Х.

И това е всичко, което има да се знае за сюжета на сериала. Предстои едно дълго надлъгване и надиграване, като във всеки момент трябва да сме подготвени за изненади.

Всъщност идеята изобщо не е толкова лоша и при други обстоятелства бих следил епизодите. Проблемът е, че буквално не мога да търпя нищо от визията на сериала, като започнем от фалшивия излъскан образ на всеки един от героите, особено на Алис, която прилича на посбръчкана кукла барби с невероятно изкуствена усмивка, която ме докарваше до ярост всеки пък, когато я видех. Неприятна ми беше и изкуствено създадената атмосфера на напрежение и забързаност. И, разбира се, излишният драматизъм на някои сцени, характерен за сериалите на ABC. Дори сериалите им с много интересна идея (Quantico, The Family) изглеждат като сапунки.

Според мен, The Catch е опит за комбинация между „Бандата на Оушън“ и който и да е криминален сериал и сигурно ще си намери мястото сред аудиторията, но не успя да ме спечели, нито да ме накара да пожелая да видя какво се случва в следващите епизоди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × 4 =