Минаха 7 епизода, откакто за пръв път чухме името Ниган. Тези от зрителите, които не са чели графичните романи и не са се спойлнали от интернет, вероятно все още не знаят дали Ниган е истински човек или само име, което Спасителите използват, за да плашат жертвите си, но отговорът идва със скоростта и разрушителния ефект на товарен влак – в следващия епизод на The Walking Dead не просто ще видим Ниган, но и ще станем свидетели как той ще убие един от главните герои в сериала.

Ниган безспорно е най-страшният злодей в историята на Робърт Киркман, което е постижение, защото според мен The Walking Dead е хроника на прогресиращата лудост в постапокалиптичния свят, пълен с бродещи мъртъвци. Предишният голям злодей – Губернатора, успя да разруши илюзията за сигурност на героите и да ги прогони от скривалището им, но деянията му бледнеят пред начина за оцеляване на групата от Терминус и кръвожадността на Вълците. В някои отношения дори Рик го задминава по хладнокръвие.

Ниган обаче е нещо ново – той е силен, харизматичен, много умен и абсолютно непоколебим. В предстоящата война между неговата група и групите на Рик и Хилтоп (а може би и Кралството, ако тази група се появи в сезон 7) той успява да предвиди повечето ходове на Рик, нанася му тежки поражения, и ако историята остане вярна на оригинала, това ще бъде единственият човек, който почти ще успее да покори бившия заместник шериф.

В The Walking Dead тази важна роля е поверена на Джефри Дийн Морган (The Good Wife, Extant, Supernatural), който има богат опит и от киното, и от телевизията, а има и визия, подходяща за Ниган. Искрено му пожелавам успех и се надявам да успее да направи за героя си това, което Дейвид Морисей направи за Губернатора.

Само се чудя как (ако изобщо) ще направят един детайл от образа на Ниган – всяка втора негова дума е псувня, което не е подходящо за телевизия като АМС.

Кой ще умре? (възможни спойлери!)

При първото си появяване в историята (брой 100) Ниган размазва главата на най-любимия на читателите герой с предпочитаното си оръжие Лусил – бейзболна бухалка, увита с бодлива тел. Не е ясно кой обаче ще умре в сериала, защото създателите често променят героите (Дейл трябваше да си загуби крака вместо Хършал, Тайрийс трябваше да си загуби главата вместо Хършал и стрелата в окото на Денис в комикса се пада на Ейбрахам), но можем да заложим на трима души:

Глен – който е и жертвата в истинската история. Публиката го обича (както си пролича, когато за малко го мислехме за мъртъв) пък и му симпатизираме заради бебето.

Дерил – който буквално от третия епизод на сериала е любимец на всички. В комикса този герой изобщо не присъства.

Карол – която след сблъсъка със Спасителите изчезна. На този етап от историята в графичните романи на Киркман тя отдавна е мъртва, без изобщо да е получила възможност да стане силната личност, която познаваме от сериала.

Който и да умре, който и да оцелее, удълженият последен епизод от този сезон ще е епичен и запомнящ се. И със сигурност ще има много разплакани фенове.

  1. ???

    Уникален сериал, уникален епизод….иначе пишман стана с тея псевдо-фенове, където навсякъде ореваха, че не били доволни от финала….майната им. Cliffhanger-а на века!

  2. Redoven

    Аз лично залагам на Ейбрахам. Мислехме Глен за умрял. За мен тоя е прежален. Жена му има по-голям шанс да умре от него. С какво Дерил е толкова велик. Неговия момент беше покрай самата промяна от бунтар на това, което е сега. Втория и третия сезон му бяха силни, но до там. И да умре няма да е толкова болезнено. Сезона беше невероятен. Избора на актор за Negan е интересен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × three =