Game of Thrones

Създателите на Game of Thrones обмислят края му

Премиерата на дългоочаквания шести сезон на Game of Thrones ще се състои на 24 април, но изпълнителният продуцент спомена наскоро, че са решили да съкратят епизодите, които предстоят да бъдат заснети.

В ексклузивно интервю продуцентите и сценаристи на хитовата сага Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайс споделиха, че ще приключат историята за битката за Железния трон с 13 епизода след предстоящия шести сезон. По техните думи седми сезон ще съдържа 7 епизода, а евентуално последният осми сезон ще бъде заснет в рамките на 6 епизода.

„Мисля, че сме готови за нашите последни 13 епизода след този сезон. Отправяме се към последния етап” – каза Бениоф. „Това е предположение, защото все още нищо не е сигурно, но сме се насочили в тази посока.”

Други източници по-късно изясниха, че не може да се определи точната цифра на оставащите епизоди, защото екипът нa сериала тепърва започва да подготвя останалите, но допълниха и това че е възможно предстоящите сезони, като изключим шести, да са по-къси от обикновено.

Програмният президент на HBO Майкъл Ломбардо потвърди намеренията на екипа на GoT за приключването му след 2 години. „И аз разбрах това от тях по време на разговорите ни” – каза той. „Като продуцент и фен на шоуто, искам ли да продължи още 6 години? Разбира се.”

Докато продуцентите на Game of Thrones искат драмата да има по-кратки последни сезони, мениджърът на HBO обяви, че все още няма сключена сделка относно този въпрос и кога сериалът ще приключи остава под въпрос. „Още сме в процес на преговори,” каза Ломбардо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × one =