Frequency

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

7

Добра история с потенциал

Firstlook: Frequency

Искам да познаете на каква тематика е поредният нов сериал Frequency? Този път е на The CW. Разбира се, че е връщане в миналото. Но пък сполучлив пилотен епизод, доволен съм.

Frequency е базиран на едноименния филм от 2000 година с участието на моя любимец Джим Кавизъл (Person of Interest) и Денис Куйед (Pandorum). Е, не съм го гледал, но определено събуди интереса ми и бих му дал шанс.

Историята в Frequency се завърта около Рейми Съливан (Пейтън Лист, The Flash) – жена детектив, която е загубила своя баща, когато е била малка. Той е бил дълбоко под прикритие, почти 2 години, и реално е изоставил нея и майка ѝ в името на мисията, но нещата се объркват, той бива убит и остава в историята като поредното корумпирано ченге. От тогава Рейми го намразва и таи това чувство до ден днешен. В деня на нейния 28-ми рожден ден (баща ѝ умира ден след 8-мия ѝ рожден ден) нейният приятел намира старо радио в гаража и се опитва да го поправи. На същото това радио малката Рейми и баща ѝ са се опитвали да се свържат с различни хора и той кажи-речи постоянно се е занимавал с него. Магическата гръмотевица удря антената и в една дъждовна вечер Райли чува по радиото гласа на непознат, който се опитва да се свърже с някого от другата страна. От там започват да си комуникират и разбират, че действието се развива паралелно както през 2016 година, така и през 1996 година. И това не е кой да е, а нейният баща Франк. Всичко, което се промени в миналото, веднага се отразява и в настоящето. Тя започва да осъзнава, че баща ѝ не е това, което е смятала. Имаме и един мистериозен сериен убиец и редица други фактори, които будят интереса.

Като цяло много добър пилотен епизод. Мен успя да ме спечели и веднага бих си пуснал друг епизод. Историята е интересна и самото преплитане на минало и настояще е добре реализирано.

Актьорският състав в Frequency е на място. Абсолютно нищо специално, тук визирам и Лист, и Райли Смит (Nashville), който се превъплъщава в баща ѝ. Лесно преглъщам не толкова запомняща се актьорска игра, когато това е компенсирано от добра история и липса на дразнещи индивиди сред актьорите.

Трудно мога да си представя как ще разхвърлят историята в един цял сезон, но ще видим. Започнаха доста силно, с интерес ще им предоставя още часове от живота си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine − one =