Man with a Plan

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

3

Обикновен и незапомнящ се

Firstlook: Man with a Plan

Защо го гледах ли? Заради Мат ЛеБланк, разбира се. Израснах с Джоуи и винаги давам нов шанс на този актьор. Той, подобно на Матю Пери, няма късмет и така и не му се получава друга отличителна роля. Е, и тук нещата ще приключат бързо-бързо.

В Man with a Plan Адам Бърнс (героят на ЛеБланк) е предприемач и има разчупено работно време. Той и неговата съпруга Анди имат 3 деца и живеят американската мечта. Тя е домакиня от 13 години (тогава се ражда най-голямата дъщеря) и се грижи за децата. Анди решава, че е време да се върне на работа в болницата, където е медицинска сестра, и Адам трябва да поеме малко от задълженията, които тя е вършила досега. Сами си представяте накъде ще отидат нещата – бащата смята, че децата му са ангелчетата, които се радват като обезумели вечер, когато той се връща от работа, но изпуска ежедневната борба с тях за всякакви малки дреболии – от това да не разхвърлят всичко, до това, че са като зомбита с техните телефони и игри. Малката дъщеря се притеснява, че ще започне да ходи на детска градина, по-големият ѝ брат тъкмо е открил, че пипането е нещо хубаво и не може да си изкара ръцете от гащите си (да, звучи дебилно, признавам си), а пък най-голямата дъщеря е бясна тийнейджърка, която има безкрайни промени в настроението.

Пилотният епизод на Man with a Plan не е толкова зле, колкото примерно беше Kevin Can Wait от същия телевизионен сезон, но отново не виждам нещо, което си заслужава. Нито един забавен момент не видях. Говоря за истински забавен. Това, което заслужава да се отбележи, е, че все пак Мат ЛеБланк припомня донякъде за Джоуи – наивно-глупавото държание е на лице и запомнящите се физиономии също, което не е малко, но поне при мен е недостатъчно, за да му дам още епизод шанс.

Актьорският състав на Man with a Plan е сполучлив долу-горе. Лиза Снайдер (Yes, dear) влиза в ролята на Анди и хубавото при нея е, че тя не е типичният избор за актриса в ситком. Колкото и расистко да звучи към по-пълните жени, но в тези холивудски ситкоми майките са страшни мацки и трудно различаваш майка и дъщеря. Тук виждаме една Снайдер, която е симпатична, но доста по-различна визуално актриса, но пък си пасва с ЛеБланк. Това работи в този пилотен епизод, нелоша двойка са двамата. Децата са обичайните клишета, като трябва да се отбележи, че най-малкото е много готино.

Обикновен и незапомнящ се. Това бих използвал за този епизод на Man with a Plan. Моята скромна прогноза е, че ще бъде прекратен след не толкова дълго време. Може и да не се окажа прав, ето, че с Kevin Can Wait сбърках и той получи цял сезон… Абсурд неземен, ама странните американци са си странни.

Ако нямате какво толкова да гледате и си падате по фонов смях и ситкоми, дайте му шанс. Ако ли не, пуснете си епизод на Приятели. Аз си пускам този с кленовия сироп и с уикенда на Рос и Чандлър в хотела във Вермонт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen + 4 =