Travelers

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

7.3

Примамлив

Firstlook: Travelers

Ако Горан Вишнич ми е един от най-отвратителните телевизионни актьори, то Ерик Макормак (Trust me, Perception, Will and Grace) е един от най-любимите. Той е страхотен актьор и адски ме радва във всяко нещо, в което участва. А сега се впуска в Travelers, новия проект на Netflix.

Серията от пътешествия в миналото продължава с пълна сила (даже има още няколко нови сериали на тази тематика, които си чакат търпеливо гледането). Тук нещата изглеждат много, много по-добре.

Travelers е един от малкото сериали, за които не знаех абсолютно нищо. Тази година са необичайно много тези истински нови проекти за мен. Единственото, което предполагах, беше породено от самото заглавие. Иначе, виждаме различни хора, които в даден момент умират, след едносекундна пауза те вече са различни хора. Веднага става ясно, че нещо се е променило за тях.

Имаме няколко образа, които ще са ядрото на Travelers:
– млада майка (в ролята Неста Купър, Heroes Reborn), която е подложена на физически тормоз от своя съпруг. Точно той я убива.
– младеж (Рейли Ролман, Rush), който злоупотребява с наркотиците и животът му приключва със свръхдоза.
– млад мъж (Джаред Абрахамсан, Awkward), който се бие в незаконни боеве. В един такъв бой той намира своята смърт.
– младо момиче (прекрасната Макензи Портър, Hell on Wheels), което до някаква степен е бавноразвиваща се. Тя умира при нападение на улицата, когато решава да помогне на своя приятелка.

Друг герой в Travelers е този на Макормак – агента на ФБР Грант Макларън. През този пилотен епизод той хваща следите на комуникацията между нашите герои в затънтените чатове и е с нагласата, че е по петите на терористична група.

В края на епизода разбираме малко повече за цялостната идея – тези хора са от бъдещето, което е ужасно, и човечеството е пред изчезване. Тяхната мисия е да променят миналото и да предотвратят тези катастрофални събития.

Да, не е невиждано нещо, но пък е доста примамливо за гледане. Този пилотен епизод беше мистериозен, не ни показа прекалено много неща, което е прекрасно и те кара да искаш да хвърлиш поглед на следващия епизод. Интересно е как тези хора ще постигнат своите цели и същевременно ще живеят своя живот.

*Трябва да се отбележи, че пръст в Travelers има гениалният Брад Райт, който един от виновниците Stargate да се превърне в култ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × four =