Incorporated

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

2

Загуба на време.

Firstlook: Incorporated

Отсвирвах новите неща напоследък, защото имам толкова много за наваксване, че физически ми беше трудно да започна нов сериал. Е, вчера дадох шанс (абсолютно на сляпо, нищо не знаех за този проект) на поредния нов сериал на SyFy – Incorporated. Съжалих за това, но какво да се прави… Съдба.

Ще си позволя (за първи път, но просто тотално ме разочарова и загубих почти музата си) да цитирам началото на субтитрите от subsunacs.net, за да резюмирам Incorporated. Преводът е дело на Silvia – „Годината е 2074. Климатичните промени са опустошили планетата, причинявайки глад и сваляне на правителства. На тяхно място властват мултинационални корпорации, контролиращи 90% от света. Те водят скрита война за пазарни дялове и намаляващите природни ресурси. Работещите за тях живеят в защитените от стени „Зелени Зони“. Останалите са оставени да оцеляват в гетата на „Червените Зони“.“ Толкова болезнено познато, че ако се бях запознал преди да го изгледам, със сигурност щях да го отсвиря.

Първото, за което се сетих след края на епизода, беше Gattaca (филмът от 1997 година с участието на Ума Търман и Итън Хоук). Разбира се, Incorporated е на светлинни години от класиката. Обстановката е сходна, но филмът, който е на почти 20 години, изглежда като от друга планета, сравнен с този пилотен епизод.

Имам няколко проблема с премиерния епизод на Incorporated. Най-същественият от тях е изборът за главен актьор – Шон Тийл (Reign) – изключително дразнещ и бездарен актьор. Нямам представа как се е справял в други проекти, но тук показва едно голямо нищо. Историята се завърта около неговия герой – Бен, който работи за една такава корпорация. С времето разбираме, че той има своите тайни и е възможно да стигнем до това… не, няма да последва изненадващо нещо – той ще се обърне срещу тази огромна корпорация и ще се стигне до там, че ще се опита да заличи статуквото, докато се прави опити да намери някаква мистериозна девойка.

Другото, което ме подразни, е как с лекота са похабили Денис Хайсберт (24) и Дейвид Хюлет (Stargate Atlantis). Изобщо и другите актьори са на толкова аматьорско ниво, че вместо бъдещите проекти на тази телевизия да прогресират и да са една идея над предишните, имам чувството, че класата спада с всеки нов сериал. Много жалко.

Incorporated е пълна загуба на време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two − 1 =