legion

Legion – Новият сай-фай психологически трилър по комикси

Новият сай-фай психологически трилър Legion е базиран на едноименния Марвел комикс от Крис Клермонт и Бил Синкевич.

Сериалът разказва за историята на Дейвид Холър (Дан Стивънс), млад мъж с проблеми, който ще се окаже нещо повече от обикновен човек.

С поставена диагноза шизофрения още като дете, Дейвид прекарва години в психиатрични клиники. Сега, вече на 30, той отново е затворен за лечение и тотално губи себе си в ритъма на строгия болничен режим: закуска, обяд, вечеря, терапия, лекарства, сън. Останалото му време минава в мълчание или в компанията на приказливата му приятелка Лени (Обри Плаза), също пациент с алкохолна и наркотична зависимост, чийто живот все пак не е успял да я лиши от безграничния оптимизъм, че късметът е палачинка и може да се обърне в нейна полза. Приятната рутинна мълчаливост на Дейвид е напълно преобърната, когато в болницата пристига красива и неспокойна нова пациентка на име Сид (Рейчъл Келър). Необяснимо привлечени един от друг, Дейвид и Сид преживяват изумителна среща, след която Дейвид ще трябва да се изправи пред шокиращата възможност гласовете, които чува, и виденията, които има, да се окажат напълно истински.

Обсебен, Дейвид бяга от клиниката и търси убежище при сестра си Ейми (Кейти Аселтън). Но загрижеността на Ейми за брат ѝ не е по-силна от желанието ѝ да запази своя перфектния спокоен живот в предградията, който вече си е изградила. В крайна сметка, Сид свързва Дейвид с Мелани Бърд (Джийн Смарт), много добър, но изискващ терапевт с ум като бръснач и необичайни методи. Тя и нейният екип от специалисти – Птономи (Джереми Харис), Кери (Амбър Мидхундер) и Кари (Бил Ървин) – отварят очите на Дейвид към необикновен нов свят от възможности.

Ноа Хоули ще бъде изпълнителен продуцент заедно с Лорън Шулър Донър, Брайън Сингър, Саймън Кинберг, Джеф Лоб, Джим Кори и Джон Камерън. Legion е най-новият проект на Хоули и Камерън, двама от изпълнителните продуценти на минисериала „Фарго“, спечелил поредица от награди „Еми“ и „Златен Глобус“.

Премиерата на Legion е на 8 февруари по FX.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × one =