Riverdale

Цялостна оценка на пилотния епизод

4

Pretty Little Liars среща One Three Hill

Firstlook: Riverdale

Новият проект на The CW Riverdale е базиран на Archie Comics и цялата поредица от комикси.

 

Ривърдейл е малък американски град, който е съвсем обикновен и както обичат да ни показват в такъв тип сериали – той е пълен с тайни и всеки крие нещо. Изглежда, че главното ядро на сериала ще се завърти около Арчи (в ролята е Кей Джей Апа, The Cul De Sac) и неговото обкръжение в гимназията. Да, тийн сериал отвсякъде.

В Riverdale Арчи е младеж, който не знае какво точно иска. В един момент иска да работи във фирмата на баща си, в следващия иска да пише музика и да става музикант. Не осъзнава, че най-добрата му приятелка е влюбена в него, има връзка със своя учителка… и т.н. и т.н. Всичко е на лице в този сериал – имаме заблудения главен персонаж, имаме влюбената добра приятелка (в ролята е Лили Райнхард, Surviving Jack), имаме новото секси момиче (в ролята е дебютантката Камила Мендез), което се премества от големия град, та дори и имаме гей приятеля (в ролята е дебютантът Кейси Кот). Разбира се, няма как да не са вмъкнали и някакъв антиперсонаж, тук това е Черил Блосъм (в ролята е Маделин Петч, The Curse of the Sleeping Beauty) – нахаканата капитанка на мажоретките, която има самочувствието и парите, за да мачка всички около себе си. С нея е свързана и единствената по-интересна част от пилотния епизод – мистериозната смърт на нейния брат-близнак. 2 минути бяха отделили за това в този епизод, а реално това беше най-интересното. Свежо (изтъркано, но все пак) попълнение е героят на Коул Спроус (The Suite Life on Deck), който на моменти се включва като разказвач.

Riverdale е базиран на поредица комикси, с които е израснало цяло едно поколение. Поради този факт ще пожъне успех, но като погледнем нещата от по-високо се вижда колко неоригинално е всичко. Сещам се поне за 5 подобни сериали, които са били добри, но вече сме гледали цялата тази тийн драма. Ненужно е отново и отново едно и също с други актьори. Поне аз се изморих да си го причинявам и бях дотук с този сериал. Pretty Little Liars среща One Three Hill, така бих описал Riverdale.

Напълно възможно е да греша и с времето да направят нещо запомнящо се, но много се съмнявам. Ако ви се гледа тийн сериал, който е от един калъп с поне още 5 сериала, действайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 1 =