Цялостна оценка на пилотния епизод

8.5

Свежо попълнение

Firstlook: Powerless

Ах, колко готин първи епизод! От доста време не се беше случвало от първия епизод да ме грабне нов комедиен сериал. Много, много свежо и оригинално. NBC ме спечелиха веднага с новия си проект Powerless, дано да продължи и занапред така добре.

Всички сме гледали филми за супергерои. Представете си следната сцена – Супермен се лупа с някакъв друг извънземен и смазват половината град – бутат небостъргачи, трошат метрото и т.н. Какво се случва с хората, които са в тези небостъргачи? Какво се случва с хората, на които е срутена къщата или смазана колата? Кой се грижи за тях?

Е, в Powerless виждаме екип от дъщерна фирма на Уейн Ентърпрайз, който се занимава със защитаването на беззащитните хора от разрушенията след сблъсъците между супергероите. Още първата сцена, в която нашата главна героиня се вози в метрото и за първи път вижда супергерои да се бият, беше страшно забавна. Другите хората си цъкат по телефоните и за тях е ежедневие да се рушат сградите, докато тя като малко дете се радва на гледката… Доста забавно ми беше.

Иначе историята в Powerless се завърта около Емили Лок (в ролята е лъчезарната Ванеса Хъджис, Freaks of Nature), която започва работа във фирмата на Ван Уейн (в ролята е не кой да е Алън Тудик, Firefly), който е далечен братовчед на Брус Уейн. Тя ще бъде новият отговорник на творческия екип, който се занимава с разработване на прототипи на джаджи, които да помагат на обикновените хора и да ги предпазват. В екипа са още – компютърните специалисти Теди (в ролята е адски забавния Дани Пуди, Community), Рон (в ролята е Рон Фъджис, Drunk History) и Уенди (в ролята Джени Пиърсън, Mike and Dave Need Wedding Dates ).

Действието в Powerless е далеч от Готъм, Метрополис или пък Сентръл Сити. Градът се казва Чарм Сити. Не съм го чувал и е напълно възможно създателите на Powerless да са го измислили специално за сериала. Би било нормално, защото все пак щяха да са задължени да покажат Прилепа или Криптонеца поне в някоя и друга сцена, ако беше в известните градове. Тук видяхме местните герои и бих казал, че предвид оскъдния бюджет на сериала кадрите изглеждаха добре и доста добре си паснаха.

Powerless ще е някакъв микс от The Flash, The Office и щипка нещо друго. Надявам се тази друга съставка да си е уникално нещо за самия сериал. Този пилотен епизод беше забавен, има свежа идея, която е засягана из комикси, но за първи път я виждам в сериал, което я прави уникална. Надявам се NBC да не отреже сериала. Хуморът е на ниво. Да, не е безумно забавно, но го има дебилния момент и това на мен ми стига, за да му шанс с още епизоди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × five =