cardinal

Цялостна оценка на пилотния епизод

6.5

Приличен

Firstlook: Cardinal

Сигурно са ми слабост такъв тип сериали, защото и този нов проект ми допадна. Става въпрос за минисериала Cardinal.
Става въпрос за разследване на сложно убийство, което ще се разследва през всичките епизоди. Тук те ще са шест на брой.

В центъра на действието в Cardinal е детектив Джон Кардинал, който преди време се е вманиачил по даден случай за изчезнало момиченце. Той е бил убеден, че тя е убита, но не е намерил тялото и е похабил ресурсите на полицията. Заради това той е понижен и вече не е в отдел „Убийства“. Така се случва, че все пак намират тялото и разследването започва отново. И както се досещате, ще има много заподозрени и не малък брой изненадващи обрати… Поне на това се надявам.

Актьорският състав в Cardinal е доста анонимен за мен. Изключвам ветерана Били Кембъл (Helix), който се е снимал във всичко що е телевизионно. Все пак в този пилотен епизод всеки си върши добре работата. Други имена са Кристен Томпсън (Saving Hope), Карин Ванас (Blue Moon) и Алдин Адаир (Killjoys). Все хора, които за сефте виждам.

По принцип това и ме привлича в даден сериал – една история, която е разделена във всички епизоди. Разбира се, гледам немалко сериали, в които всяка седмица има нов случай, но предпочитам варианта с една обща интересна история. Затова и „24“ е най-любимият и най-велик сериал в историята на сериалите за мен. Тук нещата ще бъдат точно такива – в тези епизоди ще видим разплитането на този сложен случай.

The Killing беше първата ми асоциация и приликите са доста. Определено, ако сте негови фенове, това ще ви допадне. Пилотният епизод на Cardinal не беше грандиозно добър, но беше на прилично ниво. Вметнаха идеята за сериен убиец, намесиха Вътрешни разследвания, актьорите не са никак дразнещи … Изобщо, справиха се.

Ако поддържат това ниво и занапред, навярно ще го изгледам до край. Стискам палци да се получи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 3 =