24 Legacy

Цялостна оценка на пилотния епизод

8.5

За истинските фенове на 24

Firstlook: 24 Legacy

Не е тайна, че 24 за мен е най-добрият сериал, правен някога. Спомням си преди години с баща ми как го гледахме по bTV. Екшънът, обратите, динамиката, „Damn it“ на Джак… Все велики неща, които си остават ненадминати. Преди време един приятел ме попита как бих се почувствал, ако друг влезе в ролята на Джак Бауър. Беше във връзка с всички reboot-и. Казах му, че няма да имам проблем с това, ако бъде запазено ядрото на сериала. Това би било чист бонус. И най-важното – по никакъв начин няма да ми промени мнението за оригинала.

Е, подскочих до тавана като разбрах за този нов вариант на любимия сериал – 24 Legacy. На тийзър ниво всичко изглеждаше добре и се бях подготвил за нещо приятно. Така и стана, само при чуването на часовника ме връхлетяха спомените и вълнението беше на макс. Онова удоволствие, което може да получиш само от гледането на нещо истински хубаво за теб.

Най-прекрасното в 24 е общата история и скоростта на действието. В един епизод има толкова екшън, колкото в цял сезон на друг сериал. Няма мудно начало и опознавателни епизоди, както в повечето други сериали. Тук те хвърлят в дълбокото и историята сама си идва.

В 24 Legacy централна роля заема Ерик Картър (в ролята е Кори Хоукинс, Straight Outta Compton), който се е завърнал след военна мисия извън страната и сега се отдава на семейния живот с неговата съпруга. Той и неговият екип са убили един от най-опасните терористи. След което нещата се обръщат и сега те се превръщат в плячката. Хората на терориста започват да убиват членовете на екипа му с цел да намерят мистериозна кутия. И оттам започва познатият стил на 24 – следенето със сателити, непрестанните престрелки и убийствения звук.

Актьорският състав в 24 Legacy е истинската перла в целия сериал. Само ще спомена Миранда Ото (Lord of the Rings). Неземно любима, която тук, разбира се, е шефката на CTU (Отдела за контра-тероризъм) и е на път да се откаже от поста си, за да може нейния съпруг да се впусне в надпреварата за Белия дом. А той е не кой да е, а Джими Смит (Sons of Anarchy). Хоукинс има нелеката задача да замести Джак, но в този пилотен епизод сякаш прожекторът беше разпределил светлината и не всичко опираше на неговите плещи. Имаме главния аналитик в CTU – Анди Шоловиц (в ролята е Дан Букатински), имаме новия шеф (в ролята е Теди Сиърс, The Flash), та дори имаме и една препратка към любим образ от миналото – Едгар Стайлс. Неговата братовчедка (в ролята е Корал Пеня) сега работи в CTU.

И така, прекрасен пилотен епизод, който лежи на една велика основа, но ми показа, че има своите достойнства. Искам още и още и бързо си припомних колко е трудно да се следи седмица по седмица 24.

Ако не ви харесва 24, не започвайте 24 Legacy, но ако сте фен, задължително му дайте шанс. Разбира се, хора всякакви и може да има разочаровани. Поне аз съм повече от доволен и чакам с нетърпение новите епизоди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − 14 =