Цялостна оценка на пилотния епизод

3.5

Твърде стандартен

Firstlook: APB

Новият сериал на FOX – APB, е стандартен полицейски сериал, с нотка свежест и много развити технологии.

В центъра на APB е милиардерът Гидиън Рийвс (в ролята е моя любимец от Weeds, Джъстин Кърк), който се сблъсква с личната трагедия да загуби своя най-добър приятел. Той умира в ръцете му след неуспешен грабеж. Това го подтиква да предложи да инвестира милионите си в полицейското управление в района. И по-точно район 13 – там техниката е адски остаряла и полицаите се опитват да вършат своята работа някак си, но всичко е много трудно. След ултиматуми и заплахи от кмета на Чикаго (в ролята е друг любимец, този път от „24“ – Нестор Серано), Рийвс се договаря с него и той му предоставя достъп до управлението. След което ставаме свидетели на тоталното преобразуване на полицейското управление посредством всякакви технологични джаджи. От тейзъри, през нови полицейски коли, нови униформи, та до дронове.

В този пилотен епизод, разбира се, трябваше всичко да е съсредоточено да се залови убиеца на приятеля на Рийвс. Виждаме редица добре заснети сцени с преследването, но като цяло нищо ново и невиждано. Дори напротив някои неща изглеждаха сякаш са отпреди 4-5 години. Ясно е, че такъв сериал няма как да е с грандиозен бюджет, но просто на няколко пъти правят гадно впечатление.

За миг оставих нещата да изглеждат сякаш тук няма да имаме до болка изтърканата двойка – полицай и някакъв странен консултант. Съжалявам, но и в APB това ще е на лице. По всичко личи, че новоназначеният детектив Амелия Мърфи (в ролята е безумно дразнещата Натали Мартинез, Under the Dome) и Рийвс ще сформират този екип.

Приликите между Рийвс и образа на Тони Старк са адски много. Тони е арогантен, забавен, надменен, гениален и много духовит. Рийвс е създаден сякаш по този образ. Кърк придава свой вариант на такъв образ, но като цяло хич не може да те грабне, за съжаление.

Тук е и моментът да кажа, че нямам идея какво значат буквите APB. Единствено стана ясно, че това е приложението, с което в реално време може да съобщите за някакъв инцидент.

Подобно на последно дебютиралите сериали, актьорският състав в APB е съставен от кой ли не. Другите имена са Ърни Хъдсън (Ghostbusters), Кейтлин Стейси (Reign), Тейлър Хендли (Vegas), Тамберла Пери (Jamz), та дори и Кевин Чапман (детектив Фъско от Person of Interest е тук). Кърк опитва всячески да прави силна роля и някои неща му се получават, но всички други са пълна нула. Поне в този епизод.

Ако ви се гледа полицейски сериал с различни случаи всяка седмица, действайте. По-стандартно от това няма. Освен случаите ще виждаме и обтегнатите отношения между Рийвс и кмета, който се очертава да е „лошкото“ тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 + 6 =