Накратко за Training Day

Един от любимите ми филми го правят на сериал. Като знам колко често това е синоним на провал, страх ме хвана да го почна.

Но след като сериалът Lethal Weapon е добър почти колкото филма, реших да дам шанс и на Training Day. И след пилотната серия мога да кажа само едно – много е добър.

Естествено, сюжетните линии са значително повече, защото все пак не е само 2 часа. Мръсното ченге не е вече голям лош негър, а почти плешив средно статистически полицай от LA. Добрият полицай е младо негро, трето поколение полицай с чувство за чест. Тоест ролите са разменени.

Като много от другите филми за мръсни ченгета (Chicago PD, Shades of Blue) и тук подбудите на героя на Бил Пакстън са напълно логични, а той не изпуска да ги обяснява във всеки един удобен момент. Джъстин Коруел е почти дебютант, но за сега му отива да играе ролята на доброто ченге.

Признавам си, че филмите и сериалите за мръсни ченгета винаги са ми харесвали (особено тези с морални причини). Ако сте гледали филма, не мисля, че ще останете разочаровани и от сериала. Пилотният епизод беше доста силен и имаше здрава доза екшън, надявам се в бъдещите епизоди да задържи тази скорост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × one =