Най-ужасяващото зомби в The Walking Dead

Новият епизод на „Живите мъртви“ продължи започнатото в предишния и ще бъде запомнен с няколко важни неща – двама от най-любимите на публиката герои се срещнаха отново след половин сезон раздяла, появи се нова група оцеляващи и видяхме едно от най-страхотните зомбита в сериала.

Епизодът започна в Кралството и постави началото на отношенията между Дарил и Ричард – бунтарят в Кралството. Двамата са решени да убедят крал Езекил да се включи в борбата срещу Ниган и решимостта на Ричард нарасна след поредния сблъсък между него и спасителя Джаред. Планът на Ричард е да насочи спасителите към Керъл, защото смята, че смъртта ѝ ще подтикне краля да се включи във войната. След като е посветен в плана, Дарил се възпротиви и дори заплаши Ричард, че ако нещо се случи с нея, ще го убие.

Предстои да видим как ще постъпи Ричард – дали все пак ще опита да въвлече Керъл в битката, рискувайки да бъде убит от Дарил или ще потърси друг начин.

Следващата част от епизода ни върна там, където оставихме героите в края на предишния – насред сметище, обградени от въоръжени непознати. Рик тогава се усмихна, но излезе, че усмивката му е била прибързана – новата група иска от тях само оръжията, които взеха от лодката и които Ниган открадна. Рик обаче не се предаде и опита да навие лидерката на новата група да се включат в борбата. Ниган все още не е открил новата група, така че те нямат причина да търсят отмъщение или освобождение, затова единственото, с което Рик успя да ги заинтересува е 1/3 от всичко, което откраднат от Спасителите.

За да спечели доверието им обаче, Рик трябваше да се изправи невъоръжен срещу зомбито Уинслоу – защитено от броня и шлем с остри шипове. Макар и ранен на две места, Рик излезе победител.

Уинслоу е доказателство, че немалкият екип, отговарящ само за зомбитата в сериала, си е заслужил парите, тъй като след 7 сезона зомбита, все още успяват да ни изненадат и стреснат.

Последната част ни върна при Дарил, който най-после откри Керъл. Двамата се разделиха без да се сбогуват в предпоследния епизод на сезон 6, когато тя избяга, а той тръгна да търси Дуейт и попадна в капана на спасителите.
Дарил ѝ каза за срещата със спасителите, но я излъга, че са ги победили и че всички са добре. Това беше много трудно решение, защото ако беше разбрала истината, Керъл щеше да пожелае да поведе битката срещу Ниган, макар и да се ужасява от мисълта да убива (или по-скоро от лекотата, с която ѝ се отдава). Дерил реши да пощади чувствата ѝ, но може и да има друга причина за това – ако ѝ каже истината за първия сблъсък с Ниган, трябва да признае, че той единствената причина Глен да е мъртъв.

Няколко интересни неща, които забелязах:

– На финала на частта с Рик, на Тара ѝ се отдаде възможност да каже на Рик за крайбрежната група, но тя избра да премълчи. Очевидно няма да наруши обещанието си към Синди, но това е донякъде глупаво решение, тъй като другата група има доста оръжия и би била от полза във войната. Вероятно ще опита да се свърже с тях сама, за да ги убеди да отмъстят на спасителите за избитите си мъже.

– Морган загуби тоягата, която му даде Истман. Това, разбира се, не е причина да загърби принципите си и да подкрепи войната, а има символично значение. Тоягата беше символ на нуждата да се използва сила, за да се поддържа мира и да се защитава всеки живот. Символизира също правото на избор дали да убиеш или да пощадиш врага си. Отнемайки му тоягата, спасителите му отнемат правото на избор.

– В края на епизода видяхме Дарил да гали Шива. Може би с това създателите на сериала искат да ни кажат, че ако Езекил не поведе хората си във война, ще го направи Дарил. В графичните романи на Робърт Киркман кралят сам повежда армията си, но това не е гаранция, че в сериала няма да има нов крал.

  1. gopeto66

    Направо се чудя как след всеки изминал сезон става все по-интересен. Не е като другите сериали, които след 3-4 сезон започват сюжетните линии да им стават клиширани.

  2. mandela_effect_bitch

    В момента може да се каже, че следя поне 6-7 сериала, но тези които наистина задържат вниманието ми и чакам с нетърпение са именно The Walking Dead и Grey’s Anatomy.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen + 1 =