Цялостна оценка на пилотния епизод

8

Свеж и забавен

Firstlook: Speechless

Може би единственият сериал, който ми хвана окото от настоящия сезон, но просто все не стигах до него. Е, пет месеца по-късно това се случи и съм много доволен.

Става въпрос за новия комедиен сериал на ABC – Speechless. Много симпатичен пилотен епизод, в който има всичко, което трябва да има една комедия. Остроумна, весела, забавна и пълна с актьори, които обикваш почти веднага.

Историята се завърта около семейство Ди Мео. Мая (в ролята е Мини Драйвър, About a Boy) и Джими (Джон Рос Бауи,The Big Bang Theory) с техните три деца – Рей (Мейсън Куук, Legends), Джей Джей (Мика Фоулър, Labor Day) и Дилън (Кайла Кенеди, The Night Shift).

Фокусът ще бъде основно върху Джей Джей, който е прикован към инвалидна количка и не може да говори. Той общува посредством лазерче и табло с букви.

Семейството доста често се мести с цел да намери най-подходящото място за Джей Джей. Сами може да си представите как това се отразява на другите две деца. Рей на няколко пъти показва, че му е писнало заради брат си той да жертва приятелствата си и постоянно да е новото хлапе в училището. Дилън пък е млада девойка (изключително забавен образ), която е адски бясна на всичко, та дори е и леко плашеща в някои моменти. Мая прави всичко възможно нейното момче да не се чувства различен. Тя е готова на всичко да му осигури нормален живот.

И колкото и драматично да звучи всичко, създателите на Speechless са заложили на комедийната и смешна част. Образът на Мая е толкова комплексен, че си представям Бевърли Голдбърг (The Goldbergs), Вирджиния Ченс (Raising Hope) и Ейлийн О‘Нийл (The Real O’Neals) в едно. Много забавно и имащо потенциал. Неслучайно удължиха сериала с пълен сезон и най-вероятно ще бъде подновен за втори сезон.

Актьорите са много симпатични и са много кадърно избрани. Забавни са и те разсмиват искрено. Нещо, което е много важно за един ситком. Другото (може би едно от най-важните за мен неща, което винаги споменавам като става въпрос за такъв тип сериал) е липсата на фонов смях – прекрасно нещо, заради което още повече ми допада всеки един нов ситком.

Много свежо попълнение е Седрик Ярброу, който се превъплъщава в Кенет – охраната на училището, който ще бъде „гласът“ на Джей Джей и ще му помага. Истински забавен актьор, който навсякъде прави готини роли.

Обожавам Raising Hope и My Name is Earl! Феновете на тези два сериала ще харесат и този. Той носи онзи дух, който виждахме във вече приключените сериали. Забавно, весело, дебилно и отпускащо сериалче. Това е Speechless! Нямам търпение да си дръпна всичките 15-16 епизода и да наваксам. Точно нещо такова ми се гледа и съдбата беше с мен и ми прати три комедийни сериали, които доста ме зарадваха. Другите два to be continued.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × two =