Santa Clarita Diet

Цялостна оценка на пилотния епизод

7.5

По-различен поглед на тема зомбита

Комедийната серия продължава с пълна сила. Нищо не знаех за този сериал. По принцип ми попада някаква информация преди това, но за този директно видях целия първи сезон, всичките 10 епизода, в деня на излизането. Бях скептично настроен отначало, защото темата със зомбитата ме кара да се изприщвам вече. Изтърка ми се адски много и избягвам повечето нови тъпотии, които излизат. Хубаво беше, че подтиснах първоначалната си нагласа. Сериалчето е свежо.

Тук в центъра са Шийла (в ролята е прекрасната Дрю Баримор, 50 First Dates) и Джоел (Тимъти Олифант, Hitman) с тяхната дъщеря Аби (Лив Хюсън, Dramaworld). Шийла и Джоел са брокери и водят съвсем нормален живот. От нищото се случва така, че Шийла показва симптоми, че се е разболяла от нещо. Такива симптоми, че веднага става ясно, че нормална болест няма как да те накара да оповръщаш цялата къща и да си повърнеш жизненоважен орган… Да, толкова дебилно започва всичко. Съседското хлапе, което си пада по Аби – Ерик (в ролята е Скайлър Джисондо, Once Upon A Time) веднага разбира какво става – Шийла се превръща в зомби… Сцената, в която хлапето я „преглежда“ с фенерчето е толкова абсурдна, че няма накъде повече. Интересното е, че тук ни показват една идея по-различно състояние на зомбитата, поне засега, де. Шийла е жизнена и отворена към света, иска да прави нови неща и да се забавлява. Разбира се, постоянно е гладна и засега не сме видели какво става като тя не се храни. Видяхме я да яде сурови пържоли, охлюви и какво ли още не.

Като видях Нейтън Филиън (от мега любимия Firefly) подскочих от кеф, но след края на епизода малко се разочаровах, все пак трябва да се признае, че се получи отвъд бруталния край и определено бих гледал още епизоди.

Сериалът е за зомбита, но показва една весела част. Подобно на iZombie, така и тук забавните сцени са повече и самият клиширан образ на безмозъчните зомбита е разчупен.

Актьорският състав е добър – Олифант и Баримор са готина двойка. Получава им се химията между тях и са забавни. Хюсън и Джисондо също представят готини персонажи и всички ще си поделят от светлината на прожектора.

Един малко по-различен поглед на до болка изтърканата и претъркана тема за зомбитата. Определено ще гледам още епизоди. Засега нещата са чудни и си заслужават.

  • RealFan

   13 Reasons Why? За самоубийството на едно момиче. Доста драма има, но като цяло ми хареса. Най-неприятно(но и интересно) ми стана на 10ти епизод. Краят също не беше перфектен. ПС: Ако си депресиран – НЕ ГЛЕДАЙ ТОЗИ СЕРИАЛ.
   Пиша тук защото е друг сериал на Нетфликс. Не че се пишaт много коментари 😀

 1. RealFan

  В момента гледам 13 Reasons Why Започна интересно, стана малко скучно на моменти, но нактрая се радвам, че го изгледах. Добро сериалче.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three + 13 =