the mick

Цялостна оценка на пилотния епизод

9

Добро попадение

Firstlook: The Mick

Стигаме и до края на тази комедийна серия. Отново ме хвана неподготвен това сериалче и не знаех, че съществува, което е страхотна новина, защото сега отново имам 10 епизода накуп да гледам. Това може да е финалът на тази нова комедийна вълна, но пък е мечтаният финал – прекрасен, изключително дебилен и забавен първи епизод на The Mick. С глас си се смях на някои моменти и ме израдва много. Тази година FOX сцепват с новите си продукции.

Запознайте се с Мики (в ролята е любимката Кейтлин Олсън, It’s Always Sunny in Philadelphia) – тя е жена на средна възраст, която през целия си живот не е постигнала абсолютно нищо. Тя е пропаднал човек, който се държи като тийнейджър. Няма деца, няма работа, няма нищо осигурено в живота си.

Първите няколко минути на The Mick описват най-точно какъв човек е тя – виждаме я в супермаркета как прави какви ли не поразии – от това да пие директно в магазина, до това да си избръсне подмишниците…

Така се случва, че тя отива на гости при сестра си, която организира парти. Тя и нейният съпруг са въшливи от пари. Какво се случва после ли? Идват към 50-тина агенти на ФБР и арестуват богаташкото семейство. Мики трябва да се грижи за трите им деца, докато те оправят бъркотията.

Сабрина (в ролята е София Блек Делиа, The Night Of), Чип (Томас Барбуска, One Day At a Time) и Бен (сладура дебютант Джак Стантън) са децата им. Сабрина е тийнейджърката, която е много устата и мисли, че знае всичко. Чип е разглезеното хлапе, което си мисли, че парите са всичко и че може да осъди всеки. Докато Бен е малкият сладур, който е наивното детенце в семейството.

Другият персонаж в The Mick, който заслужава да му се обърне внимание, е Алба (Карла Хименез, The Adventures of Puss in Boots) – тя е прислужницата и се грижи за всичко по къщата. Знае навиците на децата и се справя с всичко. Тя и Мики веднага си пасват и имат много забавни сцени в този пилотен епизод. Моментът, в който Мики беше припаднала на земята, а Алба пищеше от басейна истински ме разсмя.

Впоследствие разбираме, че сестрата на Мики и мъжа ѝ са напуснали страната и се очертава тя да се грижи за децата по-дълго от очакваното, за наша радост. Предполагам, че в бъдещите епизоди ще видим и приятеля на Мики – Джими (в ролята е Скот Макартър, Angie Tribeca), който тук се появя за много кратко.

След този пилотен епизод могат да се направят следните заключения – The Mick има потенциал и е адски забавно. Липсва фонов смях, има наличие на много дебилни моменти, главната актриса е страшно харизматична и е перлата тук. Не е толкова трудно нещо да ме разсмее или развесели, но за пилотен епизод да го направи в толкова много сцени… рядкост си е и затова ме впечатли в това отношение. Забавлявах се доста и нямам търпение да си дръпна и другите епизодчета.

Ако сте фенове на It’s Always Sunny in Philadelphia, задължително гледайте и The Mick. Олсън е още по-забавна и най-накрая получава шанс да заблести в истински главна роля.

  1. RealFan

    Много добра комедийка. Не усещаш кога свършва. Всички епизоди са много забавни. Номер едно е малкия сладур. Супер забавно дете.
    Определено имаме нужда от комедии. Виждат ми се малко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 1 =