bellevue

Цялостна оценка на пилотния епизод

2

Недейте

Firstlook: Bellevue

CBC ни представя Bellevue, още един сериал за убийство в малък град и централните роли, в който ще заемат разследващите детективи. Бих спрял само с това изречение, защото очаквах да ме изненадат и да видя нещо, което да си заслужава, а аз видях обичайното и (вече безумно) до болка изтъркано в Bellevue.

Феновете на True Blood сигурно ще са доволни да видят отново Ана Пакуин в нов проект, но пък другите като мен, които не са почитатели на сериала, биха казали, че нейното изпълнение беше едно от най-некадърните в историята на телевизионните сериали.

Централна роля в Bellevue заема образът на Ана – Ани Райдър – млада детективка, която е на 28 години и има 12-годишна дъщеря. Тя живее в своя малък град, в който преди 16 години е имало брутално убийство, което е било разследвано от нейния баща. Той не успява да разбере кой е убиецът и цитирам „този случай го убива“.

В този епизод на Bellevue виждаме едно мистериозно изчезване на друг младеж. Ани и полицаите намират колело, телефон и зъб на изчезналото момче близо до железопътните линии. Той е брилянтен хокеист, който целият град подкрепя, но си има своите проблеми – обича да се облича в женски дрехи… Не искам да омаловажавам сценария, но в някои моменти ми беше доста нелепо. Те започват да разследват това изчезване и по всичко личи, че хлапето може и да е убито, като в същото време Ани получава „съобщения“ от мистериозен човек, който се опитва да ѝ припомни неща от миналото ѝ.

Градът е малък и е разчитал на мината в близост до него, за да може хората да се изхранват, но сега тя е затворена. Предстои отварянето на голяма пивоварна, която да осигури работните места.

Това, което ме отблъсна жестоко от Bellevue, не беше сценарият (да, и той беше безумно скучен и безинтересен), а изпълнението на Пакуин. Толкова неподходящ избор за главен персонаж не бях виждал в живота си. Нейната тъповата физиономия е толкова не на място, че просто не е истина. От много отдавна не бях попадал на актриса, която толкова зле да се справя. Сами се досещате, че тя ще е в почти всяка сцена… Не препоръчвам да си го причинявате освен ако не сте някой от болните ѝ фенове.

С две думи – обичайният сериал за детективи, които разкриват заплетен случай, в който ще е замесен половината град и това е гарнирано с едно безобразно актьорско изпълнение.

Недейте.

  1. RealFan

    Мъка. Това не е сериал. Това е The Iron Fist, but worst. Никога не го гледайте!!! Дори да имате много свободно време – гледайте стената. Явно са искали да използват ЛГБТ за внимание, но не им се получи нещо. Пакуин е самата би, но не и провървя много. С X-мен не стана нищо. Това е нейното – една вампирска путана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × four =