Цялостна оценка на пилотния епизод

8.5

Цветен, свеж, приятен

Исках да изгледам Luke Cage преди да загледам последното пaрче от пъзела, наречен The Defenders. Мисля, че всички, които гледаха новата вълна сериали на Марвел, знаят за този проект. Това ще е 9-епизоден сериал, в който ще бъдат включени героите от Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage и тези от новия Iron Fist.

Пилотният епизод беше приятен, адски различен от другите три сериала. Изобщо Netflix успяха да изградят тотално противоположни обстановки в своите сериали. Тук нещата са цветни, красиви и лъскави. Доста свежо идва след „черния“ Харлем в Luke Cage.

Историята се завърта около един млад мъж (в ролята е Фин Джоунс, Game of Thrones), който се появява на екрана, ходейки бос по улиците на Ню Йорк, след което влиза в най-високия небостъргач и се представя като Дани Ранд – синът на един от създателите на тази огромна компания.

Постепенно се сблъскваме с различни персонажи от детството на Дани. Той е претърпял самолетна катастрофа със своите родители преди 12-13 години и от тогава е смятан за мъртъв. Никой не му вярва и реално няма как да докаже, че това е той. Естествено, сегашните управници на фирмата на баща му веднага виждат някакъв заговор и че целта му е да заграби фирмата. Дани показва завидни (направо ненормални) умения по бойните изкуства и загатва за заглавието на сериала. В първия епизод виждаме как той се свързва със семейството на партньора на баща си и тяхната реакция.

Като цяло само като име знаех героя. Не съм запознат с историята му от комиксите и съм адски доволен като се случи нещо такова, защото тръгвам тотално без очаквания и с интерес искам да разбера още. В този случай е точно така – в епизода загатват доста неща и събудиха интереса ми. Хората, които следят други супергеройски сериали веднага биха намерили прилики с другите герои. Веднага идва сравнението с Оливър Куин и неговите 5 години на самотен остров. Както и в Arrow, така и тук ще разбираме на порции какво се е случило през това време, в което геройчето е липсвало и как е придобил уменията си.

Актьорският състав на пръв поглед е интересен и най-важното е, че Джоунс ми допада в ролята на Дани. Симпатичен младеж, който се връзва с цялостната идея. Том Пелфри (Banshee) се превъплащава в Уорд Мичъм, а Джесика Строуп (The Following) е Джой Мичъм. Техният баща Харолд Мичъм (в ролята е Фарамир от Властелинът, Дейвид Уенъм) е другият създател на фирмата. Джесика Хенуик (Game of Thrones) най-вероятно ще бъде другарчето на нашия герой, подобно на героинята на Росарио Доусън в Daredevil и Luke Cage.

Цветен, свеж, приятен и заслужаващ вашето внимание. Така бих обобщил този пилотен епизод. Екшънът не беше много и се надявам това да се поправи в другите епизоди, но беше на лице всичко друго в origin сериал – имаме пасващ актьор, имаме интересен образ, имаме редица неизяснени и мистериозни неща и имаме прилични отрицателни образи. И всичко това е подплатено с чудесна музика и е снимано доста добре, в една готина и цветна среда.

Цял сезон имате на разположение, ако сте фенове на предните три сериала, дайте му шанс. Комбинацията между Нетфликс и Марвел с всеки изминал проект показва, че е на безумно добро ниво.

  1. mandela_effect_bitch

    Не знам за какво толкова хейт навлече… сериала не блести над останалите от Марвел сериали на Нетфликс, но е добро. А тва за white-washing-а си беше пълна тъпотия…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × 4 =