Телевизията е била дом на безкрайно много 1-сезонни великолепни сериали. Но ако трябва заговорим за сериали, които практически не „преживяват дори първата си рекламна пауза“?

Представяме ви втора част от класацията на най-бързо прекратените американски сериали. Най-често поради ниски рейтинги те не получиха шанс да покажат на какво са способни.

Emily’s Reasons Why Not – Прекратен след 1 епизод

Не сме сигурни защо Хедър Греъм (на снимката) се усмихва. Основна грешка на ABC е, че изобщо не прочита сценария преди да поръча епизоди за продуциране. В крайна сметка ревютата на различни критици и мнения на зрители звучат нелицеприятно за проекта. Стига се до там, че дори тогавашният шеф на телевизията заявява: „Нямаше надежда нещата да се подобрят… затова трябва да направим бърза промяна“, след което ABC сваля сериала от екран. Оказва се, че всичките 7 епизода все пак са излъчени… в Испания.

Hank – Прекратен след 5 епизода
Този ситком с участието на Келси Грамър, който само 2 години по-късно изпъкна в Boss на Starz, стартира заедно с други нови комедии по ABC, сред които The Middle, Modern Family и Cougar Town. Може би сте ги чували. Те все пак получиха повече от 5 епизода. „Въобще не беше забавен“ – признава Грамър в интервю за Джей Лено, както и че лично се е обадил на продуцентите от Warner Bros., за да ги помоли незабавно да прекратят продукцията. Да се посмеем заедно:

Hieroglyph – Неизлъчен
Тази древноегипетска екшън драма със сигурност влезе в историята – просто не по начина, по който продуцентите ѝ са искали и очаквали. Въпреки че получи директна поръчка за продуциране на епизоди, FOX бързо прекрати снимките след заснемането на първия епизод – поради творчески различия с екипа на сериала.

Ironside – Прекратен след 4 епизода
MacGyver и Hawaii Five-0 на CBS са примери за успешно възраждане на стари сериали. Този опит за нов прочит на сериала с Реймънд Бър от 60-те с главната роля в ръцете на Блеър Ъндърууд, който издържа на екран не повече от месец – не е такъв пример.

The IT Crowd – Неизлъчен
Хаштагът #SixSeasonsAndAMovie със сигурност е познат на феновете на Community. Той обаче не е валиден за този римейк на популярния британски ситком. Сериалът всъщност получи поръчка за епизоди, но така и не бяха продуцирани и заснети след пилотната серия. Не е нужно да споменаваме, че Джоел МакХейл (Community) и Джесика Сейнт Клеър (Playing House) стъпиха на краката си за нула време и бързо си намериха друга работа. Нека все пак сравним оригинала с римейка.

Ето кои сериали попаднаха в част 1 на най-бързо прекратените сериали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen − 8 =