Ще си призная без бой – ако не бях чул за сериала, сигурно още нямаше да съм прочел книгата. Тя си чакаше чинно ред, ред, който едва ли щеше да дойде скоро, защото има много за четене, гледане и играене, а времето е твърде малко. Но когато прочетох новината си викам „какво пък.. най-много да не ми хареса“. Е, Нийл Геймън не позволи това да се случи и героите в American Gods бързо се намърдаха в класациите ми за любими герои. По-точно Шадоу Муун и господин Уензди (който е …. спестявам спойлерите :P).

След като прочетох книгата се уплаших, че сериалът няма да ми хареса, но после видях, че зад него ще стоят двама доказали се пича Браян Фулър и Майкъл Грийн, а първият все пак е автор на сериала Ханибал. Единственото, което Фулър трябваше да направи, е да повтори това, което направи в Hannibal, и всичко щеше да е наред. Още с първите сцени се разбира, че това ще е така.

Starz е телевизия, която позволява много. Въпросът е да има кой да се възползва. Е, Фулър ще изстиска всичко, което може. Атмосферата в пилотния епизод е супер, историята следва книгата, актьорите се справят невероятно с персонажите. Това е поредният блестящ сериал в ерата на телевизията (макар че сценаристите пак почнаха някаква стачка и това може да се отрази зле на някои продукции).

Феновете на книгата да не се притесняват, няма да останат разочаровани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen + 13 =