Netflix поднови сай-фай драмата Altered Carbon за втори сезон

Важна промяна в актьорския състав: Антъни Маки, познат с участията си във филмите за Captain America, както и The Hurt Locker от 2008, ще поеме главната роля. Досега тя бе изпълнявана от Джоел Кинаман (The Killing).

Главната причина за смяната е, че Кинаман е имал само 1-годишен договор за ролята, след изтичането на който е подписал друг за сериала Hanna на Amazon, основен конкурент на Netflix.

Altered Carbon се развива през 26 век, когато човечеството се е разселило из галактиката, пренасяйки върху студената арена на космоса своите религии и расови различия. Често избухват малки мръсни войни, но Протекторатът на ООН държи с желязна хватка новите светове, благодарение на елитните си ударни части – Емисарският корпус.

Междувременно технологията вече е дала онова, което религията не може да гарантира; когато съзнанието ти може да бъде съхранено в мозъчна приставка и прехвърлено в ново тяло, дори смъртта не е нещо повече от дребно неудобство. Стига да можеш да си позволиш ново тяло…

Бившият емисар на ООН Такеши Ковач е бил убиван и друг път; такива са рисковете на неговата професия, но последната му смърт е особено жестока. Прехвърлен на много светлинни години от своята планета, презареден в ново тяло в Сан Франциско на Старата Земя и хвърлен в центъра на конспирация, която е ужасяваща дори според стандартите на едно общество, забравило да цени живота, той скоро осъзнава, че куршумът, забит в гърдите му на Харлановия свят, е само началото на сериозните му проблеми…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − five =