Новите епизоди на TWD най-добрите досега?

Вторият епизод от новия сезон на Живите мъртви беше много интересен и постави въпроси, на които с нетърпение чакаме да бъде отговорено.

Историята в епизода се случва основно на две сцени – едната е при строежа на моста (в който участват работници от всички общности, но най-вече от Светилището) и Хилтоп, където Маги трябва да се справи с последиците от това, че уби Грегъри и затвори Ърл (ковача) в тъмница.

Наблюдаваме борбата на Маги да открие златната среда – тя не иска да се превръща в диктатор, като Ниган, но не желае да става и мекушава (както тя го вижда), като Рик. Пред нея стоят два въпроса – да даде ли на Светилището обещаната храна, макар да не са изпълнили обещанието си да доставят гориво и да пусне ли Ърл. Маги успява да се справи по възможно най-добрия начин и с двата проблема, най-вече защото се сеща за баща си, който също като Ърл е бил алкохолик.

При Рик нещата не стоят толкова добре. Много малки конфликти избиват между Спасителите и останалите групи. Редът се разпада, не всички вършат работата си и това става причина един от по-главните персонажи да загуби крайник. Въпрос на време е Спасителите да въстанат и епизодът ни напомни, че и хората на Нигън дадоха много жертви във войната. Всички носят белезите.

Най-любопитното е кой избива Спасителите. Знаем, че група спасители са изчезнали, докато са носели горивото към Хилтоп. Виждаме и още една атака в самия край на епизода. Дали някой не отмъщава (без знанието на Рик) на някогашните последователи на Нигън? Или това е новата група, която очакваме съвсем скоро да се появи в историята?

Феновете на Нигън също ще останат доволни, защото най-сетне го виждаме, макар и в сянка. Макар година и половина да е прекарал в килията си в Александрия, той е убеден, че всичко, което прави Рик, е да подготвя света за завръщането на Нигън.

Епизодът беше вълнуващ, а сезонът изглежда да е доста по-добър от предишния. Неслучайно някои зрители сравняват новите епизоди с тези от времето на затвора, които се считат за едни от най-добрите в сериала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − 9 =