Bodyguard ни показва как трябва да се прави телевизия

Постоянно ни задават въпроса „а сега кой сериал да гледам?“ и отговорът на този въпрос обикновено е сложен. Днес обаче, тъй като ни е съботно, сме готови да Ви представим сериала, който задължително трябва да гледате.

Bodyguard е британското олицетворение на това как британците правят телевизия – хем са оригинални, хем не изневеряват на себе си. И точно като за събота – и те разпуска, и ангажира ума ти с въпроси и хипотези. Малкият брой епизод (6) може наистина да ни съсипе. Добре, че поне са с продължителност над 50 минути всеки.

Ричард Мадън, който Ви е познат като Роб Старк от Game of Thrones, е почти неузнаваем. Ролята на дисциплиниран, сериозен и стриктен бодигард с емоционални проблеми и „популярния“ за редица сериали посттравматичен стрес определено му приляга. Навярно ще забравите, че някога Ви е харесвало неговото превъплъщение в Старк.

Netflix е замесен и тук, разбира се. Стрийминг компанията го играе дистрибутор на сериала извън пределите на Великобритания и Ирландия. Като че ли Netflix напоследък може да пропусне някой добър нов проект.

Рейтингите са наистина важни и решават съдби. Оказва се, че Bodyguard е най-гледаният драма проект на BBC от 2008 година насам. За сравнение епизод 1 стартира с 14.42 млн зрители, а епизод 6 – 17.06 млн зрители. Колко често се случва нов сериал в още първия си сезон да покаже подобна последователност и съществено увеличение на аудиторията.

Учудващо проектът все още няма обявен втори сезон. Но може би трябва да ги оставим още малко време да помислят, преди да сме изпратили white walkers към централата на BBC. А през това време почвайте Bodyguard – тук за загуба на време не можем да говорим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − four =