Vikings се завърна след дълга пауза, без изненади

Гледахте ли вече Vikings? Дадохме ви достатъчно време да го направите. Сега вече следват спойлери. Предупредени сте 🙂

ВНИМАНИЕ! СПОЙЛЕРИ!

Измина близо година от последния епизод на Vikings, а изглежда толкова далечно, че навярно много от феновете на сериала са забравили как се развиваше сюжетът. Ето защо такива големи паузи между нови епизоди/сезони не са никак подходящи и затормозяват зрителите.

Няколко важни неща се случиха в новия епизод на историческата драма, но те далеч не покриват големите очаквания.

На първо място разбираме, че Роло е баща на Бьорн. И то го разбираме по доста неадекватен начин. Диалогът между Роло и Лагерта досущ напомня турски сериал. Нещо, което по наши виждания, сценаристите не си бяха позволявали досега. И какво като му е баща? Успя да ги прецака, за да извлече ползи за себе си, а те допълнително да го намразят.

Вторият интересен момент е, че Ивар най-накрая среща бъдещата си жена. Като цяло Ивар и Бьорн се надпреварват по имитация на Рагнар и то често ожесточено, чак не можем да определим кой се справя по-добре. Но замисляли ли сте се някога защо Ивар е толкова далеч от баща си – той не притежава абсолютно никакъв морален компас. Безспорно обаче Алекс Андерсен (Ивар) заслужава признание за добрата актьорска игра.

И накрая стигаме до Англия, новият крал Алфред и неговото прохождане в царуването. Малко след това той ще приеме бягащите Лагерта и Бьорн, а от промото на следващия 12 епизод разбираме, че изглежда и ще се съюзят.

Чакането беше непростимо дълго и като че ли скучният епизод създава усещането, че е било напразно. И на кого друг продължава да му липсва Рагнар??? 🙁

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 − seven =