Firstlook: Revenge

Сериал с името Revenge винаги звучи интригуващо и любопитно. Продукцията на АВС обаче не впечaтлява с нищо и за мен минусите й са повече от плюсовете.

Да започнем с положителното. Сюжетът на сериала не е лош и въпреки че не е особено оригинален, ми допадна – дъщеря търси отмъщение за арестуването на баща си. Другото нещо, което ми допадна, е играта на канадката Emily VanCamp, изпълняваща главната роля – актрисата се държи доста непринудено и добре се вписва в цялостната обстановка.

Дотук бяха положителните неща, които мога да кажа за Revenge. Може би най-лошо впечетление в целия пилотен епизод ми направи използването на похвата “виж какво се случва накрая и после се върни във времето”. По мое мнение това е един от най-дразнещите начини да се грабне вниманието на зрителя – какъв ще е смисъла да гледаш още 23 епизода, като вече знаеш почти всичко, което ще се случи и как ще приключи в крайна сметка сериалът? Сякаш сънуваш “откъс” от нещо и както си объркан с времето пъзелът се подрежда. За по един епизод в сезона това е приемливо, но не и ако това ти е “гръбнака” на сериала. Друг минус, който си струва да се спомене, е цялостната мудност на действието. В бъдеще това може да се промени, но засега мнението ми е, че сериалът е доста по-бавен, отколкото очаквах.

Като цяло Revenge ми беше скучен. Вероятно защото е класическа драма (това може би обяснява бавното протичане на събитията) с леки елементи на трилър, които обаче не са достатъчно интересни, за да грабнат вниманието. Ако обичате по-спокойните и изпълнени с чувства сериали, дайте му шанс. Можете да гледате първия епизод ексклузивно в Tvseries България тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 − 12 =