Firstlook: The Playboy Club

The Playboy Club е драма, която ни изпраща в 60-те години на миналия век.  Като голям фен на сериала на AMC – Mad Men, се зарадвах, че NBC са решили да ни изпратят назад във времето, докато чакаме 5-тия сезон на Mad Men. Не ме разбирайте погрешно, The Playboy Club не доставя бурята от детайли, с които сме свикнали от драмата на AMC, но все пак успява да заинтригува.

Действието на сериала се развива в Чикаго, където големци от мафията и политици правят бизнес заедно, докато получават очни оргазми от пошло облечените зайчета в така наречения плейбой клуб. Сексапил, блясък, завист и насилие изпълват помещенията на клуба. И да не забравяме зайчетата, все пак като прочетем заглавието, това ни идва на ум, нали? Главното зайче е Морийн, невинна руса мома, която се опитва да пробие в големия град с помощта на пищните си женски форми. Имаме и мило зайче на име Алис, нахаканата Бренда и потайната, но секси Джейни. Имаме и главнокомандващи в клуба – Дейвид Кръмхолдз е в ролята на Били Росен, мениджър, а Лаура Бенати играе Карол – „майка на зайчетата”, сиреч зайкинята, която се грижи за вида и държанието на зайчетата. Редовен посетител на клуба е успелият адвокат Ник Долтън, който има интимна връзка с Карол. Той винаги е в центъра на вниманието, истински джентълмен, сексапилен и разбира се, с тайно минало. Това предполагам е опитът на създателите да пресъздадат харизмата на Дон Дрейпър от Mad Men.

Драмата започва след като русото зайче Морийн отблъсква грубото сексуално желание на главата на гангстерска фамилия и при самоотбрана го убива. Разбира се на помощ се впуска безупречният Ник Долтън, който решава, че е по-добре да скрият тялото и да не споменават на никого за случилото се. Защото в противен случай животът на Морийн ще бъде застрашен. Като истински сваляч, Ник решава да покани зайчето в своя дом за да я поуспокои. Както вече се досещате, Карол изневиделица пристига в дома на Ник и заварва Морийн скрита в дрешника. Драматичната реакция на зайкинята ни показва, че тя няма лесно да прости постъпката на Ник и Морийн. Сериалът ни разказва също и за личните драми на другите зайчета от клуба – не толкова подробно, както историята на Морийн, но рано или късно и техните персонажи ще бъдат разгънати в детайли.

Сериалът може да се развие много добре в бъдеще. Чикаго е наистина добър избор от страна на създателите. Историята на града и проблемите му с мафията през този период от време са доста интересни. The Playboy Club не е само задкулисна драма за въпросния клуб, сериалът обхваща мафията и чикагския хайлайф като цяло. Да не забравя да кажа, че гласът на Хю Хефнър рамкира всеки епизод с уместна плейбойска мисъл. Аз със сигурност ще дам шанс на тази драма, а вие? Моля, споделете в коментарите вашето мнение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × four =