Сериал, в който се изпращат хора в миналото, не е от вчера (Terra Nova, някои епизоди на Doctor Who и Primeval са достойни предшественици на Continuum, а в Alcatraz дори наблюдавахме обратното – от миналото към наши дни). Когато в историята се добави и корпорация, управляваща света, нещата сякаш отново не изглеждат особено обещаващи. И резонно крайната комбинация е един посредствен сериал, чийто пилотен епизод не грабва достатъчно вниманието.

Continuum е новата рожба на Showcase и се старае да привлече sci-fi аудиторията, която преди нямаше какво да прави на канала. Като цяло първата серия не ми хареса с това че беше прекалено мудна и почти нищо не се случи – очаквах доста повече завръзка, която да даде начален тласък на сериала. Специалните ефекти и компютърните анимации са на добро ниво и придават добра атмосфера. Но нищо повече.

Особено дразнещи ми бяха двете драматични музикални паузи – и двете се появяват в напълно ненужни момемнти, пък и музиката повече подхожда за някоя драма или особено драматичен момент, какъвто нямаше. Нищо друго в звуково отношение не си струва да се отбележи.

 Може би положителна черта на Continuum е това, че сериалът остави отворена вратичка за изненадващи обрати и подобряване на цялостната история. Затова и ще продължа да го следя поне още 2-3 епизода. Опитайте го и вие, макар че това не е сериал за всеки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 − one =