Младата двойка Хенри Мартин (Дейв Анабел) и Джейн Ван Вийн (Рейчъл Тейлър) се възползват от шанса да станат мениджъри на сградата „Дрейк”. Сграда с богата и тайнствена история, намираща се на горното източно крайбрежие в Ню Йорк. Това буквално е сделката на живота им. Гавин Доран (Тери О’Куин) е собственикът на сградата, който изпълнява най-съкровенните желания на наемателите си и прибира душите им след като техните договори или тяхната полезност изтекат. Което дойде по-напред.

Това е концепцията на новата хорър драма на ABC. След като не постигнаха успех с The River, телевизията отново се опитва да навлезе в територията на ужасите. Aко American Horror Story ви се е сторил прекалено тежък, 666 Park Avenue e предаването за вас. Тъй като се излъчва в национален ефир, сериалът не може да си позволи прекалено страховити картини. За сметка на това успява да докара достатъчно зловеща атмосфера. И най-вероятно това е идеята на телевизията, защото те не са в бизнеса на плашенето на хора.

Идеята не звучи оригинално, но сценаристът Дейв Уилкокс (Fringe) и режисьорът Алекс Грейвс (The West Wing) са успели да създадат пилотен епизод с драматични и зловещи моменти, който успява да ни представи всички герои и сюжетнии линии без да губи и минута. Само за един час се запознаваме с пет истории.

Дейв Анабел (Brothers & Sisters) и Рейчъл Тейлър (набързо прекратения римейк на Charlie’s Angels) са младите мениджъри на сградата. Тейлър има опит с филмите на ужасите и влиза в кожата на героинята си без усилие, започвайки бързо да се рови из тъмната история на сградата. Робърт Бъкли (One Tree Hill) и Мерцедез Масон (The Finder) са другата семейна двойка. Тяхната история за жалост изглежда пълна с клишета и само времето ще покаже колко точно ще са те. Саманта Лоуган играе момиче с паранормална дарба. Няма да споменавам каква е, за да не ви разваля удоволствието от гледането. Останалите сюжетни линии са свързани със собствениците на сградата, изиграни от Тери О’Куин (LOST) и Ванеса Уилямс (The Ugly Betty). Те са основната причина да гледате 666 Park Avenue. Тяхното присъствие на екрана е великолепно. Двамата не се появят за много в пилотния епизод, но всяка сцена с тях си заслужава гледането. Всички знаем, че О’Куин може да играе злодеи и макар че героят му изглежда доста плосък съм сигурен, че в последствие ще придобие нужната сложност.

В крайна сметка 666 Park Avenue не е типичният хорър, на който хората са свикнали, а по-скоро една драма, изпълнена с мистерия, подобно на другите си „колеги” през вечерта – Once Upon a Time и Revenge. Но дали ще набере фенове, все още не може да се каже.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − 8 =