Обновена: Merlin приключва с петия си сезон

На 26 октомври бе съобщено, че сегашният пети сезон на хитовата BBC драма ще бъде последен, завършвайки по Коледа. Тази епична семейна драма ще приключи с двучасов финал, слагайки край на уникалния опит за адаптация на легендата за Артур на BBC.

Мерлин поробваше зрителите в съботните вечери в последните пет години, постоянно привличайки средна публика от над 6 милиона зрители, с рейтинги за сегашния сезон, достигащи 7.1 милиона.

Merlin беше твърд фаворит на зрителите на BBC One откакто излезе през 2008. Харесван заради магическите разкази, визуалните ефекти и най-прекрасния актьорски състав, който включва Колин Морган в ролята на Мерлин, Брадли Джеймс в ролята на Артур, Кейти МакГрат в ролята на Моргана, Ангел Колби в ролята на Гуен, Антъни Хед в ролята на Утър, Ричард Уилсон в ролята на Гай и Джон Хърт като гласа на Великия дракон.

Създателите и изпълнителни продуценти Джони Капс и Джулиън Мърфи потвърдиха, че сегашният сезон ще е последен: “Това е сезона, в който историите наистина достигат своя край. Винаги сме чувствали, че историята за легендата ще бъде най-добре разказана в пет сезона, което ще доведе до невероятен финал, който да покаже най-обичаните елементи на тази така обичана история и да приключи битката за Камелот.”

“Бихме искали да благодарим на невероятния актьорски състав и екипа за техния професионализъм и всеотдайност, BBC, FME и всички наши партньори за тяхната невероятна подкрепа и насърчение през последните пет сезона.”

“Но най-вече, благодарим на забележителната и лоялна публика на Merlin по целия свят за ентусиазма им за героите и вселената на Камелот.”

Дани Кохен, BBC One каза: “Смесицата от магия, приключение и хумор в Merlin бързо се превърнаха в хит за публиката на BBC One и продължава да вълнува семейства през всичките пет сезона в събота вечер. Възхищавам се от решението на създателите да приключат с Merlin докато има високи рейтинги, но също така знам, че ще липсва в програмата на BBC One.“

“От името на BBC One бих искал да благодаря на Shine Television и всички тези, които участват в сериала както на екрана, така и зад него. Надявам се, че феновете ще гледат през следващите седмици, за да видят впечатляващо-драматичния финален епизод и имаме амбициозни планове за нова драма в събота вечер за 2013.”

Колин Морган (Мерлин) каза: “От началото това щеше да е пет годишно пътешествие, на което поехме и мисля, че сериалът извървя жизнения си път. Сериалът растеше с всяка година и в момента сме на неговия връх и сме постигнали това, което искахме… Знам, че това е краят и знам, че това е сбогом, но ви благодаря за това, че бяхте с нас на това пътешествие, защото беше много забавно!”

Брадли Джеймс (Артур) каза: “Merlin ми създаде много страхотни спомени, страхотно изживяване и обичани приятели и през цялото това време бяхме подкрепяни от всеотдадени фенове, което направи сериала уникално, сюреалистично и специално изживяване. Моите думи няма да са достатъчни да опишат честта от това да съм крал Артур, но ще кажа, че това беше изключителна възможност и фактът, че сериалът беше част от животите на толкова много хора, е невероятен.”

Кейти МакГрат (Моргана) каза: “Винаги съм казвала, че успехът на сериала идва от това, че публиката може да се свърже с героите на различни нива – сериалът е базиран на обичаната навсякъде история за Артур и това е само малка част от успеха му – това е история за приемане и порастване. Спиращият дъха финал на сериала ви оставя без грам съмнение, че героите са извървели пътешествието си и техните истории са разказани – това е точното време да спрем с разказването и да приключим.”

Ангел Колби (Гуен) каза: “Това бяха специални и запомнящи се пет години. Чувствам се изключително горда да съм част от такъв невероятен сериал и такъв страхотен екип. Мисля, че разказахме историята, която искахме, която между другото свършва с невероятния финал в две части! Мисля, че ключът към всеки успешен сериал е това хората да останат с желание за още!”

Ричард Уилсън (Гай) каза: “Най-напред искам да споделя колко ми е тъжно, че Merlin трябва да свърши. Говорейки от ролята на Гай, чувствам, че съм обучил младия магьосник колкото мога – той вече е много по-умен и по-велик от мен, а аз съм просто изтощен.”

Друга част от запомнящия се актьорски състав включва Мордред (Александър Влахос) и смелите рицари от кръглата маса Сър Леон (Рупърт Янг), Сър Персивал (Том Хопър), Сър Гауейн (Ейон Макен) и покойния Сър Елиън (Адетомива Едън).

Merlin привлече огромен брой гост-звезди включително Мишел Раян, Сантяго Кабрера, Емилия Фокс, Аса Бътърфилд, Макензи Крук, Ейдриън Лестър, Уоруик Дейвис, Мириам Маргойълс, Еди Марсан, Уили Мелор, Джеймс Козмо, Линдзи Дънкан, Джанет Монтгомъри, Джеймс Фокс, Том Елис, Натаниъл Паркър, Майкъл Кронин, Чарлс Данс, Джема Джоунс, Сара Периш, Миранда Рейсън, Бен Даниълс и Джон Лънч.

През петте сезона сценаристите Джулиън Джоунс, Джаки Миши, Луси Уоткинс, Хауърд Оувърман, Бен Ванстон и Ричард МакБриен отведоха героите на грандиозно пътешествие.

Сезон пет започна със златен век за Камелот, но заплашителна поличба покри бъдещето на Артур и незнайна заплаха се издигна от самите стени на замъка. Сега всичко, което Merlin се опитваше да предпази, е в опасност. Тъмното изпитание на Албион и финалната битка започнаха, но кой ще оцелее?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 + 9 =