Сезон 2012-2013 e едва в средата си, а единият от моите фаворити вече ни напусна. Само след десетина епизода ABC oбявиха, че потопяват подводницата на Капитан Маркъс Чаплин и 13-тият епизод ще е последен. Положителната новина, доколкото тя може да се нарече положителна е, че телевизията спря продукцията така, че да позволи на Шон Раян да сложи някакъв финал, който що-годе да завърши сюжета. И за разлика от 666 Park Avenue епизодите все пак бяха излъчени.

За кратките си 13 епизода Last Resort успя да изгради доста сложни персонажи и да създаде един интригуващ свят, изпълнен с обрати и напрежение. Като най-запомнящи се епизоди ми се открояват два. Шести, в който част от екипажа беше подложен на халюциногенна атака и на всички им се привиждаше нещо. Клиширан похват, но го бяха направили да работи. Друг як епизод беше девети, когато пакистанци отвлякоха част от семействата на главните герои. Може би най-напрегнатият епизод, който съм гледал по телевизията в последните няколко месеца.

Но явно на хората не им се гледат такива неща или може би просто денят на излъчване не беше подходящ заради голямата конкуренция. Това обаче вече не е от значение.

Последният епизод сложи окончателен завършек на всичко, така че ако сте един от петте човека, които са следели сериала, не бързайте към сайтовете за онлайн петиции. Не знам дали беше добър или не, но явно си личеше, че първите 30 минути бяха като финал на сезона, а последните 10 бяха направени така, че да сложат финал на сериала. Общо взето претупана работа, но предвид обстоятелствата може само да се радваме, че нямаше някакъв ужасен клифхенгър. Имаше няколко сцени между Андре Брауър и Скот Спийдман, които имаха потенциал, но те изглеждаха малко плоски, защото героите се държаха така все едно са изминали години от началото, а не само няколко месеца.

Last Resort потвърди мнението ми, че някои продукции стават повече за кабелните телевизии, защото там конкуренцията не е толкова жестока като по националните. А на Шон Раян мога само да му пожелая късмет с бъдещите му начинания, защото напоследък определено не му върви. А като се има предвид, че следващият му проект е телевизионна версия на Ченгето от Бевърли Хилс, късмет определено ще му е нужен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 + ten =