След около половин година най-дълго продължилата британска сай-фай драма ще стане на половин век. Точно преди 50 години на 23 ноември 1963 година започва излъчването на сериал, който никой не е очаквал, че ще достигне до цели 33 сезона, 792 епизода (към момента) и 1 филм. И макар че в края на 1989 година сериалът бива спрян, тъй като BBC не е доволна от рейтингите му, през 2005 година той се завръща с пълна силна и оттогава досега прави 7 перфектни сезона, като е подновен и за осми.

В началото на април месец BBC почна подготовка и снимки на специален 90-минутен епизод, който ще бъде излъчен в 3D на 23 ноември 2013 като отбелязващ годишнината на Doctor Who. Епизодът естествено ще бъде написан от Стивън Мофат и режисиран от Ник Хъран, но по-интересното е, че Дейвид Тенант (Десетият доктор) и Били Пайпър (Роуз Тайлър) ще се присъединят към сегашния доктор Мат Смит и новата му другарка Джена-Луис Колман. Джон Хърт (озвучаващ дракона в Merlin) също ще бъде в него.

Последното участие на Тенант беше в началото на 2010 година в епизода „The End of Time“, а самият той беше представен в края на първи сезон в епизода „The Parting of the Ways“ от 2005 година като новия доктор. Пайпър пък игра другар на Тенант в продължение на два сезона и също така ще се появи за пръв път от 2010 година насам.

  1. Аз съм още на 2 сезон,но имам време да доизгледам всички епизоди и да си го следя. Сериала е върха. ОБОЖАВАМ ГО!!! Някъде четох,че Кристофър Екълстън (9 доктор) е отказал да очаства в епизода. Нещо знае ли се за Ейми и Рори?

    • Dagodfather

      Няма информация за други все още. Единственото, с което разполагаме, сме го написали вече в статията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × three =