Темата за Леонардо да Винчи сякаш никога няма да излезе от мода и все още се създават различни теории за него, а заедно с това и книги и още много други художествени творби. Рано или късно щеше да дойде и моментът, в който сме сега – някоя телевизия да се реши да направи сериал за талантливия италиански учен и какво ли още не.

Телевизията е Starz, a сериалът е Da Vinci’s Demons. Както се предполагаше, продукцията трябва да представи различна гледна точка от живота на Да Винчи и като цяло успява – в сериала изобретателят е представен като млад и дързък авантюрист, който не пропуска възможност да се забърка в някоя каша. Пилотната серия главно развива образа на Леонардо и по-скоро се старае да ни го покаже какъв е той, отколкото да започне същинско развитие на сюжетната линия. Все пак, количеството детайли и завръзки в сюжета би трябвало да бъдат достатъчни на хората, на които сериала им е допаднал, да чакат за следващия епизод.

Това, което доста ми хареса, е визуалното оформление на Da Vinci’s Demons – красиви пейзажи, автентична атмосфера, а и добре направени анимации, които идеално се вписват в целия сериал. Наистина, на места CGI ефектите не са от най-добрите (напомнят тези на повечето сериали на SyFy) и дори изглеждат дървени и грозновати, но това не е болка за умиране. Поне засега.

Като цяло Da Vinci’s Demons не грабва така, както ми се искаше преди да го изгледам. След като обаче съм свидетел на резултата, не съм особено сигурен дали въобще има възможност за подобряване или това е максималният резултат. По-скоро е второто – посредствена идея и посредствено качество на продукцията водят до посредствен сериал.

 

  1. ϟ

    Сериала е интересен. Аз трудно се навивам да го гледам, но след като си сваля епизода и като го пусна не ми се спира, и така до следащия епизод. Tom Riley си играе ролята повече от чудесно, а също така и Lara Pulver. Какво повече да иска човек? 😀

  2. Вероника

    На мен също ми хареса, мисля и следващите епизоди да гледам 🙂

  3. Hope

    На мен ми хареса идеята, но качеството като цяло не е на особено високо ниво…грийнскрийновете си личаха прекалено ясно, все едно гледам сериал от 2000г, не от 2013г….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 − seven =