Официално: Мат Смит си тръгва от Doctor Who тази година

Противно на тиражираната досега информация, Мат Смит няма да остане в ролята на Доктора и за следващия сезон на сериала – осми, съобщиха официално от Би Би Си. Последният епизод на актьора, който играе Единадесетото въплъщение на Доктора, ще бъде излъчен на Коледа тази година, което означава, че със специалния епизод, който ще е продължение на предната серия (The Name of the Doctor), честващ 50-годишнината на сериала, на Мат му остават едва две появявания по телевизията в най-известната роля, която е играл досега.
За напускането си Мат Смит сподели:

Доктор Кой беше най-брилянтното преживяване за мен като актьор и човек и това е предимно благодарение на екипа и феновете на сериала. Невероятно благодарен съм на всички, които работиха неуморно всеки ден, за да направят сериала реалност и да го доставят на публиката. С много от тях съм приятел и съм невероятно горд от постигнатото от нас през последните 4 години.

Да имаш Стивън Мофат като сценарист, който пише толкова различни, смешни, странни и брилянтни сценарии, за мен беше едно от най-приятните неща в кариерата ми. Считам за привилегия и награда да работиш със Стивън, той е добър приятел и ще продължи да оформя брилянтния свят на Доктора.

Феновете на Доктор Кой по света са по-различни от останалите; слагат си костюми, викат по-високо, знаят повече за историята на сериала (и спекулират повече за бъдещето му) по начин, невиждан досега, отдадеността ви наистина е фантастична. Благодаря ви много за подкрепата на моя Доктор, номер Единадесет, чиято роля все още не е свършила – връщам се за 50-годишнината и Коледния епизод!

Беше чест да играя тази роля, да следвам наследството на страхотни актьори и да деля Тардис със „червената, носа и невъзможната“. Но когато трябва да си ходиш, си ходиш и Трензалоре си казва думата. Благодаря ви, хора.

Мат

    • Dagodfather

      Никой не е вечен автор. Стойко реши да продължи напред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 + 8 =