Лятото започна и всякакви сериалчета със съмнителни качества започнаха да никнат един по един. Съдейки по пилотния епизод, тук качеството наистина е съмнително.

Сюжетът разказва за семейната драма на Рей Донован (Лиев Шрайбър), който е най-добрият в Лос Анджелис в решаването на сложни ситуации. Той е този, когото търсят за разрешаването на сложни и конфиденциални проблеми и спорове на градския елит. Рей може да накара всички проблеми да изчезнат освен… тези, от които не може да избяга, създадени от собственото му семейство в Бостън. Когато баща му е освободен предсрочно от затвора, неприятностите му стават още по-големи. С две думи това е лосанджелиска версия на Scandal.

Харесвам Шрайбър и мислех да гледам Ray Donovan заради него, но след първия епизод не съм сигурен, че ще продължа. Началото беше хаотично и макар че добре представяше всеки един от героите, никой от тях не изглеждаше особено интересен. Явно това ще е от онези сериали, които уж имат един главен герой, но всъщност главните персонажи са над 10 и всеки от тях си има някаква самостоятелна сюжетна линия. Похват, който много сериали ползват в по-късните си сезони и не мисля, че работи добре, ако се започне с него.

Самият сюжет беше скучен и изпълнен с малки събития, които не формират нищо. Интересното започва чак накрая и свършва бързичко. Всичко останало е гореспоменатият character building.
Актьорският състав не е лош, но освен Шрайбър и Джон Войт, който влиза в ролята на злодея (или поне така изглежда), никой не блести с талант или известни роли.

Направо не знам какво още да кажа, защото отегчението ме наляга само като си спомням случайни сцени от сериала. В крайна сметка, слабо начало, вече загуби един зрител в мое лице и не мисля, че ще спечели други освен ако следващите епизоди не станат изведнъж динамични и изключително интересни.

 1. Ceco

  Не го гледали, но решили, че бил скучен 😀 Сериалът си е много добър, но трябва да му се даде шанс…а не Пешо казал, че е скучен значи не става

 2. [sherlock.]

  Мислех първо да гледам епизода и тогава да чета това, което е написано тук, но може би няма да го гледам тоя пилотен епизод. Щом е подобен на Скандал изобщо няма да си правя труда да го дърпам. Може би щях да го гледам заради Остин от Трий Хил, но не мерси.
  Самата статия е направена доста добре и се разбира, че сериала е скучен. Макар, че уж рейтингите са добри и се задържат. Като се замисля може и да му дам шанс, но едва ли сериала ще издържи повече от два сезона.

 3. ivo

  Не съм и надали ще го гледам защото ми прилича на рип оф на скандал което няма нищо лошо но Шоутайм винаги са поставяли те стандартите Уиидс , Декстър, Хоумланд все умни и нестандатртни продукци лошо за тях

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five + 13 =