Siberia е сериал, дело на NBC, който е представен като реалити шоу, развиващо се в сибирската част на Русия. В самото реалити няма правила, целта е единствено участниците да оцелеят идващата сибирска зима.

Реализацията на сериала („реалитито“) безспорно е интересна и донякъде иновативна. Въпреки че на моменти има доста преиграване и за жалост тези моменти в епизода си личат доста. Историята засега е интересна и тепърва се заплита – взимайки предвид локацията, най-вероятно в някой момент от сериала ще бъде намесен и инцидентът в Тунгуска през 1908 г., когато метеорит се разбива в областта и причинява невиждана експлозия.

Актьорският състав не блести със звездни имена, но актьорите са добре подбрани и нямам забележки към тях. Както във всяко реалити шоу имаме и много различни персонажи и характери, които тепърва ще се развиват и ще си взаимодействат помежду си.

Отрицателната черта на Siberia е една, но значима – липсата на дълбока история (поне засега). Въпреки че вече многократно е сравняван с Lost, не виждам голям шанс сюжетът на новия сериал да е сравним по качество с този на хегемона на ABC от преди около 3 години.

Въпреки повечето позитиви отколкото негативи, не съм сигурен, че Siberia ще се задържи много дълго и че NBC ще го поднови за втори сезон. Сериалът започна с 3,2 млн. зрители, което не е особено много, а и има смазващата конкуренция от страна на Under the Dome. Така че за покачване в рейтингите по-добре да не говорим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one + two =