Няколко дена преди да започне сериала почти се бях отказал да го гледам поради липса на време и най-вече, защото ми изглеждаше като поредната бавна криминална история, в която редица скучни персонажи ще разследват клиширани престъпления. След като вече гледах пилотния епизод решението ми се промени… мъничко.

Развиващ се на границата между Ел Пасо и Хуарес, The Bridge разказва за детективите, Соня Крос (Даян Крюгер) от Щатите и Марко Руиз от Мексико (Деймиън Бишир), които трябва да работят заедно, за да хванат сериен убиец, подвизаващ се и от едната, и от другата страна на американско-мексиканската граница.

Действието наистина се развива бавно и убийството, което разследват не изглежда особено интересно, но за един час персонажите успяха леко да ме заинтригуват. Героинята на Даян Крюгер (Troy, Inglourious Basterds) страда от синдрома на Аспергер, но за разлика от другите подвизаващи се на малкия екран с подобно състояние, тя не е гений от висша класа, а просто човек, който се държи като задник. Изпълнението ѝ е доста дървено, но Крюгер има талант и съм сигурен, че предстои подобрение. От другата страна на границата имаме Деймиън Бишир (Weeds), който играе по-дрюжелюбното ченге. За разлика от Крюгер той се справя чудесно още от самото начало и сцените с него показват непознатата за повечето хора мексиканска действителност. Героите са тотално различни един от друг и това ще е причината да се гледа сериала, освен ако серийният убиец не се окаже тотално оригинален, а засега няма такива признаци. Един от другите главни персонажи е изигран от Анабел Гиш (The X-Files). Нейните сцени в пилотната серия бяха малко и напълно откъснати от основната сюжетна линия, което ги правеше често ненужни. Може би целта на сценаристите е била да накарат публиката да се зачуди с какво по дяволите тя ще допринесе към историята.

The Bridge има потенциал да се превърне в нещо гледаемо чрез сюжета и персонажите си, но и може да си остане поредния американски римейк, който се проваля набързо. Засега ще продължа да го гледам, но с едно наум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × four =