Началото на новия ТВ сезон настъпи и е време телевизиите една по една да започнат да заливат жадните за качествени продукции зрители с новите си сериали. Като казвам “качествени”, повярвайте ми – нямам предвид Dads. Всъщност преди да ви кажа защо НЕ трябва да гледате новата ситком комедия на Фокс, може би трябва да ви кажа, че още когато разбрах, че Сет МакФарлън подготвя нов комедиен сериал за FOX, наистина се зарадвах. По принцип МакФарлън не се слави с добро име в средите на критиците и все пак го харесвам заради това как предава на сериалите си една остроумна шеговитост и едновременно ги прави високо социални и неангажиращи. Може би заради високите очаквания, които имах, се появи и неприязънта ми към шоуто. Но нека започна направо.

Сюжетът на Dads разказва за Илай и Уорнър – двама мъже на средна възраст, чиито бащи буквално превземат животите им и ги превръщат в ад. Това е! Просто, кратко и елементарно – трите думи, които могат, както да превърнат един ситком в хит, така и да го превърнат в пълен провал. Въпреки че съм изгледал само един епизод, не вярвам Dads да е към първата графа. Защо ли? Защото сериалът не предлага нищо ново. Той е просто една от многото клиширани до болка американски комедии, които се появават всяка година и за тях спира да се говори дни, след като е излъчен последният им епизод (в някои случаи дни, след като е излъчен първият). Хуморът в пилотната серия е глупав, а laugh track-a, който е поставен почти навсякъде, дразни.

Акьорският състав  е представен от Сет Грийн и Джовани Рибизи в ролите на Илай и Уорнър, а Мартин Мул и Питър Ригърт влизат в ролите на бащите им. Като цяло актьорската игра е добра, но дори тя не би ме задържала за повече от още един епизод.

Ако трябва да обобщя, всъщност Dads е може би най–слабата работа на Сет МакФарлън и определено не си заслужава гледането.

Пилотният епизод е проследен от 5,57 милиона зрители в САЩ и комедията получава шеър от 2,1, но съм убеден, че рейтингът ще спадне главоломно много скоро и не вярвам, че ситкомът ще се задържи на екран повече от един сезон.

  1. [sherlock.]

    Наистина сериала е доста слаб. Brooklyn Nine-Nine е с една идея по – добър. Жалко за Сет. Неговите сериали по принцип са яки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fifteen + ten =