Atlantis е сериалът, който ще замести Merlin в съботните есенни нощи по BBC One. Аз лично не успях да се насиля и да изгледам приключенията на младия магьосник и по всичко личи, че единственият Атлантис в съзнанието ми ще е този от Stargate.

Сюжетът започва, когато младият Джейсън (Джак Донъли) се впуска в търсене на изчезналия си баща и се озовава на бреговете на мистериозен остров, където живеят минотаври, двуглави гущери, врачки и митични великани. А също така и Херкулес (Марк Ади) и Питагор (Робърт Емс).

Дълго време се чудех дали въобще да се занимавам с Atlantis, защото този вид семейни произведения на BBC рядко предлагат забавление, което да си заслужава. Мисля, че и този случай ще е такъв. Пилотният епизод беше изключително предсказуем и забравим. Режисурата беше една никаква, а сценарият плосък. Очаквах малко повече от Хоуърд Оувърмен, чийто друг сериал Misfits e просто великолепен. Но явно не е било писано.

Единственото положително нещо, което бих посочил на този етап, е актьорският състав. Главната роля е възложена на Джак Донъли (House of Anubis), който не блести с талант, но пък и ролята му е на типичния двуизмерен герой. Марк Ади (Game of Thrones) и Робърт Емс (Kick-Ass 2) обаче са доста забавни като остарелия Херкулес и „онзи с триъгълниците”. Александър Сидиг (Star Trek: Deep Space Nine) e владетелят на Атлантис и, предполагам, че ще е антагонистът на шоуто. Има и някакви мацки, но те имаха прекалено малки роли, за да бъдат коментирани.

С две думи, слаба работа. Ако ще има нещо, което да си заслужава, то ще са преиначените гръцки митове и легенди. Останалите елементи са под нужното ниво и не вярвам да се променят особено.

  1. Anonymous

    Според мен сериалът е страхотен. Приятен и разпускащ. Само визуалните ефекти са малко по-лоши, ни иначе е страхотен сериал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − 15 =