Knifeman и Galyntine ще потопят зрителя в едни различни светове

Телевизия AMC обяви, че поръчва пилотни епизоди на два нови сериала – Knifeman и Galyntine, които ще се продуцират през 2014 и ако бъдат харесани, ще се подготвят сериали за излъчване през 2015.

„Това са два оригинални и амбициозни проекта, които ще ни заведат в светове, каквито не сме виждали досега по телевизията“ – каза Джоел Стилърман, вицепрезидент на AMC. „Knifeman е забавен поглед над Лондон през 18-ти век, а Galyntine има уникална визия за постапокалиптично бъдеще. И двата са подходящи за нашата телевизия, която се стреми да прави неочаквани и нестандартни сериали. Екипите, които ще работят по тези проекти, са изключително креативни и добре мотивирани – знаем, че са способни да създадат хитове.“

По-подробно, действието в Knifeman се развива в средата на 18-ти век в Лондон и е съсредоточено върху чаровен, но арогантен гений, който пристъпва общоприетите норми в обществото, за да направи модерни открития. Хирург във време, когато единственият лек срещу изтичащата кръв са молбите към Бога, Джон Татърсал не се плаши да прекрачи границите на съвременната медицина дори ако това означава да изкопае няколко гроба. Той често злоупотребява с алкохола. Повечето от парите си изкарва от нелицензираната си практика като хирург, но също продава органи на брат си Джулиан, работещ в църквата „Св. Стефан“. Knifeman е бързоразвиваща се драма, която е забавна, пълна с емоции, и се докосва до по-тъмните теми с голяма доза остроумие. Първият епизод е написан от Ролин Джоунс (United States of Tara, Friday Night Lights, Weeds, Low Winter Sun) по идея на Джоунс и Рон Фицджералд (Last Resort, Prime Suspect, United States of Tara, Friday Night Lights, Weeds), които ще бъдат и изпълнителни продуценти. Сериалът е вдъхновен от биографията на Джон Хънтър, написана от Уенди Мур “The Knife Man: Blood, Body Snatching and the Birth of Modern Surgery”.

Galyntine представя един постапокалиптичен свят. Шоуто е приключенски sci-fi, изпълнен с екшън и фантастика. Действието се развива във времето след катаклизъм, причинен от бедствие, свързано с технологиите, заради което се създава ново общество без никакви технологии. По планетата остават малки групи оцеляващи, които трябва да се адаптират към новия живот и да се справят с различни проблеми. Galyntine ще разгледа този нов свят, в който човечеството е еволюирало и поело по странен път. Сценарист е Джейсън Кахил (Halt and Catch Fire, Fringe, Surface, Profiler), като ще бъде също изпълнителен продуцент съвместно с Грег Никотеро (The Walking Dead, This Is The End, Oz The Great And Powerful, Transformers).

През 2014 по AMC ще започнат и новите драми Turn и Halt and Catch Fire. Мрежата също ще излъчи втората половина от четвъртия сезон на The Walking Dead, както и първата половина от последния сезон на Mad Men. Сред останалите завръщащи се хитови сериали на телевизията е уестърн драмата Hell on Wheels.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 + 1 =