Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

5.3

Не особено интелигентен

Нова година, нов късмет. И нови сериали, които да заместят почиващите си. По това време на годината повечето телевизии пускат новите си продукти, в които нямат особено доверие и в случая с Intelligence това си личи от килобайти.

Сериалът разказва за агента Гейбриъл (Джош Холоуей), на когото е инсталиран чип, превръщайки го в човешки компютър. С него той се превръща в първия човек с постоянен достъп до интернет и други не толкова интересни неща като телефони и сателити. С този директен достъп той може да хаква всякакви мрежи и да разиграва теоретични сценарии в главата си и да подслушва Ангела Меркел. Накратко това е по-обикновена и сериозна версия на Chuck и Jake 2.0.
Фен съм на Холоуей още от LOST, но това, което видях в пилотния епизод, въобще не ме впечатли. CBS винаги са имали два типа сериали. Скучни процедурни кримки и половинчасови ситкоми. Intelligence e oт първите и акцентът е върху скучен. За 40 минути успяха да използват най-големите клишета, съществуващи някога. Гейбриъл е безразсъден и не спазва инструкции, затова му взимат бодигард – Райли Нийл (Меган Ори). Тя пък се прави на много строга и сериозна, но двамата веднага започват пасивно агресивно да се свалят. На всичкото отгоре Ори въобще не прилича на яката мацка, която е в Once Upon a Time, а някакъв вампир счетоводител, който не е ходил на фризьор от години. Марг Хелгенбъргър е шефката на Гейбриъл и не си дава много зор с актьорската игра освен да раздава заповеди и да се прави на загрижена. Останалите актьори бяха толкова безлични, че дори не ги забелязах, а Джон Билингсли сигурно за стотен път играе някакъв смахнат учен.

Идеята за супервойник с неограничена информация има потенциал, макар да не е особено оригинална. Ако сценаристите са хитри, може да измъдрят няколко смислени епизода. Надявам се да има драстично подобрение, защото на този етап ще гледам сериала само заради Холоуей.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 + three =