Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

5

Накланящ се

Винаги съм го казвал и винаги ще го казвам. „Адвокатски сериал, който не е създаден от Дейвид И. Кели няма смисъл да се гледа, защото не струва.” След пилотния епизод на Rake съм още по-убеден в твърдението си.

Сюжетът проследява историята на Кийган Дийн (Грег Киниър), криминален адвокат, чиято любов към хазарта и саморазрушително поведение са му докарали проблеми с всички около него. Включително бившата му жена, съдиите, колегите му, букмейкъра му и дори данъчните.

Адвокатската част на Rake е най-слабото звено, но и останалите не са особено силни. Дийн се мотае в съдебната зала и после малко в стаичката на съдията, но за 40 минути толкова. Останалата част е значително по-интересна и дълга и е предимно комедия. Тя се занимава с горепосочените лични проблеми. Главният герой има редица дългове към букмейкъра си, един голям негър (Омар Джей Дорси), който постоянно се появява да си погововят приятелски и след това да го ступа. От това следват няколко забавни сцени, които са високата точка на епизода. Но проблемите на Кийган не свършват до тук. Той е принуден да живее при най-добрия си приятел (Джон Ортиз) и жена му (Некар Задеган), която е областният помощник-прокурор. Останалите герои са Божана Новакович – проститутка и любовен интерес, Тара Съмърс (Boston Legal) – асистенката на Кийган, и Иън Колети – сина му.

Миранда Ото играе бившата му жена и безплатният му психолог. Клишето с терапевта, който обяснява на протагониста (и едновременно с това на зрителите) какви са му проблемите, е един от по-тъпите начини за навлизане в дадена история. И честно казано най-добре да го махнат от следващите епизоди. Героят не е толква сложен, че да се налага дълбок анализ на характера му.

Известният Сам Рейми (поредиците Evil Dead и Spider-Man) е режисьор на първия епизод, което беше причината да се заинтересувам от Rake първоначално. За жалост, типичният стил на Рейми липсва и епизодът не блести с абсолютно нищо, а изглежда като поредния сериал по телевизията.

В заключение, пилотът на Rake е слаб и следващите епизоди ще покажат дали ще си заслужава за гледане. Но нещо ми подсказва, че няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + four =